Mazda anunta noutati pentru SUV-ul CX-5 in 2021

Mazda anunta noutati pentru SUV-ul CX-5 in 2021

2021 Mazda CX-5. Mazda anunta o serie de noutati pentru SUV-ul CX-5, acesta urmand sa fie echipat cu tractiune fata pentru versiunea cu motor diesel de 184 de cai.

Mazda a prezentat la inceputul acestei saptamani noutatile pe care le-a pregatit pentru gama CX-5 disponibila pe piata auto europeana, fanii acestor modele fiind mai mult decat sigur extrem de interesati de aceste surprize ale producatorului nipon.

Constructorul a anuntat cu aceasta ocazie lansarea a doua editii speciale, editii care vin la pachet cu o multime de surprize importante. Va spunem in randurile urmatoare despre ce este vorba, asa ca ramaneti alaturi de noi!

Ce noutati aduce Mazda CX-5 in 2021

2021 Mazda CX-5
2021 Mazda CX-5

2021 Mazda CX-5. In primul si primul rand, haideti sa aflam care sunt cele doua editii speciale prezentate de oficialii constructorului nipon in acest inceput de 2021. Avem mai intai de-a face cu editia speciala “100th Anniversary”, editie dedicata, bineinteles, centenarului marcii.

Citeste si: Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Mazda

Anul 2020 a fost unul special pentru cei de la Mazda, producatorul japonez implinind nu mai putin de o suta de ani de existenta.

Iar acest lucru nu putea fi marcat mai potrivit decat cu o lansarea unei editii speciale modelului Mazda CX-5 in 2021. Apoi, cea de-a doua editie speciala a fost botezata “Homura”, acesta fiind cuvantul japonez pentru “foc”.

Lasand la o parte aceste editii speciale, oficialii producatorului nipon au anuntat cu aceasta ocazie si introducerea unui update pentru sistemul multimedia Human – Machine Interface.

De asemenea, odata cu acest update, cei de la Mazda introduc si un nou display, de data aceasta cu dimensiuni de 10.25 inci.

Modificari de ordin tehnic pentru CX-5 in 2021

2021 Mazda CX-5
2021 Mazda CX-5

2021 Mazda CX-5. Din punct de vedere tehnic, cei de la Mazda sustin ca mai multe motorizari promit acum performante imbunatatite in ceea ce priveste acceleratia si raspunsul transmisiei automate.

Specialistii din cadrul Mazda au mai lucrat si pentru ca noile motorizari imbunatatite sa se poata lauda cu o reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Avem parte si de o premiera in cazul lui CX-5 din partea celor de la Mazda cu aceasta ocazie, acestea urmand sa beneficieze acum de un sistem de tractiune fata in cazul versiunilor echipate cu motorizare diesel Skyactiv-D cu capacitate de 2.2 litri si 184 de cai putere.

SUV-ul 2021 Mazda CX-5 se bucura de un succes real in ultimii ani, cifrele de vanzari raportate depasind toate asteptarile.

Lansat pe piata pentru prima data in anul 2012, CX-5 s-a vandut pana la acest moment in peste 3 milioane de unitati in toate colturile lumii.

In aceste conditii, CX-5 este cel mai bine vandut model din gama producatorului nipon.

SUV-ul se bucura de un succes considerabil si pe piata auto europeana, acolo unde a fost vandut in aproape 500.000 de exemplare.

VIDEOCLIPUL ZILEI