Ford prezinta noua generatie F-150 Raptor in 2021

Ford prezinta noua generatie F-150 Raptor in 2021

2021 Ford F-150 Raptor. A doua generatie a acestui model a fost prezentata in urma cu patru ani, perioada in care cifrele de vanzari au depasit chiar si asteptarile constructorului de peste Ocean.

Mai exact, F-150 Raptor s-a vandut mai bine decat toate modelele sport de la Porsche la un loc, ceea ce nu este de neglijat.

Noul F-150 Raptor se anunta insa spectaculos din toate punctele de vedere, constructorul american sustinand ca noua camioneta “este mai buna ca oricand”.

2021 Ford F-150 Raptor primeste un update la capitolul design

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, trebuie sa spunem de la bun inceput ca noua generatie nu ne prea aduce niciun fel de surprize, producatorul american preferand sa pastreze reteta de succes din trecut.

Citeste si: Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Ford

2021 Ford F-150 Raptor. Asadar, remarcam acelasi design agresiv cu elementele specifice unui model F-150 Raptor: grila frontala de culoare neagra, bare de protectie din otel, lumini optionale pentru off-road integrate in spoilerul fata si niste aripi ceva mai late.

Capota a fost restilizata cu aceasta ocazie si promite acum ca va raci si mai bine motorul prin prizele de aer incorporate.

In premiera, modelul de generatie noua va putea fi echipat cu un set de anvelope de 35 de inci, dar si cu unele de 37 de inci.

Disponibil doar cu un motor V6. V8-ul vine anul viitor

2021 Ford F-150 Raptor. Din punct de vedere tehnic, noul Ford F-150 Raptor este disponibil momentan numai cu o versiune imbunatatita a unitatii de motorizare V6 EcoBoost twin turbo cu capacitate de 3.5 litri.

Puterea a ramas neschimbata, 450 de cai, insa producatorul american sustine ca motorul a primit mai multe imbunatatiri, printre care si niste turbine noi.

Citeste si: Ford prezinta noul Puma ST, versiunea de performanta a SUV-ului produs la Craiova

2021 Ford F-150 Raptor. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu zece rapoarte.

Tot la acest capitol mai trebuie sa spunem ca F-150 Raptor vine echipat in standard cu un diferential spate blocabil electronic, insa cei interesati pot opta pentru un diferential fata Torsen cu alunecare limitata.

Incepand cu 2022 insa, Ford ne va propune si o versiune F-150 Raptor R, echipata cu o unitate de motorizare V8.

Mai exact, vorbim despre aceeasi unitate pe care o regasim si pe modelul Mustang Shelby GT500.

Noul F-150 Raptor promite sa fie mai rezistent pe teren accidentat, noua generatie primind o suspensie spate multi-link complet noua.

De asemenea, putem vorbi in cazul acestei noi generatii si despre cele mai mari amortizoare disponibile vreodata pe un model Raptor.

In aceste conditii, bolidul va beneficia de un plus de control la viteze mari atunci cand drumul nu este tocmai cel mai bun.

VIDEOCLIPUL ZILEI