Noul DS 4 a fost lansat oficial

Noul DS 4 a fost lansat oficial

Acesta este noul DS 4. Noul model al francezilor, care face parte din segmentul C-Premium. Dupa cum se poate vedea, DS 4 ofera un design avangardist si continua linia pe care am vazut-o si pe modelele DS 7 Crossback, DS 3 Crossback si DS 9.

Modelul va fi disponibil in 3 versiuni: DS 4, DS 4 Cross si DS 4 Performance line. Conform Directorului de Produs, DS Automobiles, noul model se adreseaza clientilor care sunt atrasi de doua tipuri de caroserie, un SUV-Coupe si o berlina compacta traditionala.

2021 DS 4: ce noutati aduce modelul francezilor

2021 DS 4
2021 DS 4

In primul rand, trebuie sa va spunem cate ceva despre dimensiunile modelului. Acesta are o latime de 1.83 metri, o lungime de 4.40 metri si o inaltime de 1.47 metri. De asemenea, poate fi echipat cu jante cu dimensiuni de pana la 20 inch.

Citeste si: Test Drive: DS 7 Crossback Grand Chic 1.6 PureTech – Simbol francez

DS 4 este inspirat de conceptul DS Aero Sport Lounge, iar partea frontala este dominata de noua semnatura luminioasa, iar farurile sunt echipate cu tehnologia DS Matrix LED Vision. 98 de LED-uri sunt incluse, iar designul este accentuat de grila cu forma tridimensionala si efect de diamant.

In partea din spate, linia plafonului se uneste cu luneta puternic inclinata, rezultand o silueta eleganta si aerodinamica.

Totodata, aripile din spate afiseaza o musculatura generoasa, iar blocurile optice vin cu o semnatura luminoasa de noua generatie, imitand solzii de reptila.

2021 DS 4
2021 DS 4

Designul impresionant se continua si la interior, unde totul tehnica guiloce Clous de Paris pune totul in valoarea.

Daca inca nu stiai ce este, iti spunem ca aceasta este inspirata de arta fabricarii ceasurilor si pune in valoare componente precum decorul „sabre” de pe plansa de bord, comenzile stergtoarelor care se aliniaza cu aeratoarele laterale integrate in portiere si cu sistemul DS Smart Touch.

Chiar si DS Air, adica sistemul de ventilatie, ne surprinde. Acesta ofera aeratoare centrale compacte, prevazute cu aripioare invizibile, ce garanteaza fluxul de aer in partea de sus si in partea de jos.

De asemenea, DS 4 ofera materiale premium precum piele, Alcantara, carbon forjat si lemn.

In acelasi timp, scaunele sunt ventilate si ofera functie de masaj, dar si un nivel de confort ridicat, datorita spumei dense pe care o au in compozitie.

Ce motorizari ofera noul model al francezilor

2021 DS 4
2021 DS 4

La capitolul motorizari, mentionam sistemul de propulsie plug-in hybrid, care include un motor cu 4 cilindri si 180 cp, asociat cu un motor electric de 110 cp.

Sistemul este conectat la o cutie de viteze automata cu 8 rapoarte (EAT8), iar puterea totala dezvoltata este de 225 cp.

Bineinteles, exista si o baterie ce permite o autonomie 100% electrica de pana la 50 km, conform standardelor WLTP.

Cei care prefera motoarele pe benzina (PureTech), vor putea alege versiuni de 130, 180 si 225 cp.

Dieselul inca nu a murit, asa ca francezii ofera o unitate BlueHDi de 130 cp. Toate aceste motoare sunt disponibilie cu o cutie de viteze automata, cu 8 rapoarte.

Tags:
VIDEOCLIPUL ZILEI