Citroen a prezentat noul e-Berlingo Van, o utilitara 100% electrica

Citroen a prezentat noul e-Berlingo Van, o utilitara 100% electrica

Francezii de la Citroen au prezentat recent noul e-Berlingo Van, un model care a fost gandit pentru a oferi o productivitate mai mare clientilor profesionisti prin tehnologiile inedite de care beneficiaza.

Potrivit oficialilor francezi, e-Berlingo Van aduce o mai mare libertate de miscare si un cost de utilizare controlat, ceea ce este extrem de important pentru clientii profesionisti despre care vorbeam mai devreme.

In acelasi timp, nu exista niciun compromis in ceea ce priveste sarcina si volumul! De asemenea, noul e-Berlingo Van este raspunsul constructorului francez la noile provocari in materie de mobilitate.

Ce autonomie are noul Citroen e-Berlingo Van

2021 Citroen e-Berlingo Van
2021 Citroen e-Berlingo Van

Noul e-Berlingo Van este echipat cu o baterie litiu-ion care va permite parcurgerea unui traseu de pana la 275 de kilometri cu o singura incarcare, ceea ce nu este deloc putin.

Ambele versiuni oferite de Citroen e-Berlingo Van folosesc sistemul de propulsie propus de platforma e-CMP, ceea ce inseamna ca asigura o autonomie suficienta pentru deplasarile zilnice ale celor mai multi dintre utilizatorii din acest segment.

Citeste si: Top 3 vehicule utilitare de la Citroen

Bineinteles, autonomia efectiva depinde de mai multi factori, printre care stilul de condus al fiecarui sofer, viteza, temperatura exterioara, numarul pasagerilor aflati la bord si asa mai departe. 

Condusul va fi extrem de relaxant cu e-Berlingo Van, vehiculul putand fi pus in miscare extrem de usor datorita cuplului disponibil imediat si liniaritatii accelerarii.

Mai mult decat atat, producatorul francez sustine ca sistemul de propulsie nu genereaza zgomot si nici vibratii.

In cat timp se incarca noua utilitara electrica a francezilor

2021 Citroen e-Berlingo Van
2021 Citroen e-Berlingo Van

Unitatea de motorizare electrica dezvolta o putere de 100 kW, ceea ce se traduce prin 136 de cai putere, cuplul maxim fiind de 260 Nm.

In aceste conditii tehnice, viteza maxima poate ajunge la un nivel de 130 km/h.

Soferul poate opta pentru unul dintre cele trei moduri de condus cu ajutorul unui comutator: Normal, Eco si Power.  Citroen e-Berlingo Van poate fi incarcat prin trei metode diferite, toate trei fiind extrem de simple.

Incarcarea domestica se poate face de la o priza standard de 16A, bateria urmand sa se incarce complet in mai putin de 15 ore.

In 5 ore si jumatate bateria se va incarca insa suficient pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Incarcarea accelerata se poate face prin intermediul unui Wallbox cu putere cuprinsa intre 3.7 si 22 kW, timpul maxim de incarcare completa ajungand la 7 ore si jumatate.

In cele din urma, incarcarea ultra-rapida de la o statie publica de pana la 100 kW permite incarcarea pana la 80% a unei baterii de 50 kWh in numai 30 de minute.

Afla si care este cea mai buna masina electrica pentru oras sau ce este litiul si de ce este numit benzina masinilor electrice.

VIDEOCLIPUL ZILEI