Volkswagen a restaurat complet un Beetle cu peste 560.000 km la bord, cel mai batran model!

Articol scris de Adi S., in data de 6 Februarie 2019

Fara indoiala, Beetle este unul dintre cele mai iubite modele produse vreodata de cei de la Volkswagen. Fie ca ii intrebam pe cei mai tineri dintre noi, fie ca discutam cu pasionatii auto ceva mai inaintati in varsta si mai nostalgici, Beetle va fi mereu pe buzele tuturor.

Se pare ca si pentru Kathleen Brooks a fost o masina cu adevarat speciala, cu care a parcurs nu mai putin de 560.000 de kilometri. Da, ati citit bine, Kathleen s-a aflat la volanul acestui Beetle pentru mai bine de 50 de ani, timp in care a condus peste 560.000 de kilometri. Cu adevarat impresionant, nu-i asa?!

Kathleen Brooks a cumparat acest model Beetle in iarna anului 1966, chiar in luna decembrie. Kathleen a indragit extrem de mult aceasta masina, purtandu-i de grija intr-un mod deosebit. Altfel nu am mai fi putut vorbi astazi despre acest model.

Oare cate masini reusesc sa reziste o perioada atat de lunga, intr-o stare buna?! Si nu numai atat, masina a fost utilizata zi de zi, in ultimii peste 50 de ani. Beetle-ul lui Kathleen a primit chiar si o porecla din partea acesteia, si anume “Annie”.

Ei bine, povestea acestui Beetle este una impresionanta, trebuie sa recunoastem. Si se pare ca asa li s-a parut si celor de la Volkswagen. Dupa ce au aflat povestea acestei masini care rezista pe sosea de peste 50 de ani, conducerea producatorului german a luat hotararea de a ii face o surpriza lui Kathleen.

Acestia au restaurat complet masina, oferindu-i lui Kathleen acest cadou “din partea casei”, in semn de consideratie pentru felul in care a avut grija de masina pentru o perioada atat de indelungata. Mai mult decat atat, germanii au decis ca la interior, pe scaunele de piele sa fie brodat numele lui Kathleen.

Procesul de restaurare a acestui model Beetle nu a fost deloc unul usor. Ba chiar din contra. Procesul s-a intins pe nu mai putin de 11 luni, timp in care nu mai putin de 60 de specialisti au pus umarul la acest proiect.

Mai exact, acestia au restaurat complet 357 de piese si subansamble originale ale masinii. 40% dintre piesele masinii au fost inlocuite cu unele identice, dar care au fost realizate din materiale moderne, mult mai durabile. Interesant de stiut este ca motorul nici macar nu a fost schimbat, fiind doar demontat si restaurat pana in cele mai mici detalii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

A venit vremea sa vorbim despre o noua licitatie care va fi organizata pentru un model special, produs in urma cu nu mai putin de 61 de ani. Este vorba...
de - 18 Februarie 2019
Un autoturism Rolls-Royce Phantom V, ce a apartinut fostului dictator Nicolae Ceausescu, a fost vandut cu o suma ametitoare la una dintre cele mai mari licitatii auto din lume, in...
de - 12 Februarie 2019
Un exemplar Ferrari F40 LM care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans in anii '90 va fi scos la licitatie la inceputul acestei lunii....
de - 2 Februarie 2019
Prima parte a lunii februarie aduce cu sine un eveniment special pentru iubitorii masinilor retro, care nu sunt deloc putini la numar. Salonul Retromobile 2019 este programat sa se desfasoare...
de - 31 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare