Un exemplar Shelby GT500 din 1967 a devenit cel mai scump Mustang vandut vreodata

Un exemplar Shelby GT500 din 1967 a devenit cel mai scump Mustang vandut vreodata

Mustang este un nume adorat de orice pasionat auto din lume, modelele cu acest nume fiind si unele dintre cele mai scumpe modele pe care le vedem cumparate in cadrul licitatiilor organizate de casele specializate. Ei bine, v-ati intrebat vreodata oare care este cel mai scump Mustang vandut vreodata?! Acum avem si raspunsul la aceasta intrebare, un exemplar Shelby GT500 Super Snake devenind in urma cu cateva zile cel mai scump exemplar vandut vreodata. Bineinteles, nu este un exemplar oarecare, ci chiar singurul exemplar produs in anul 1967!

Modelul a fost scos la licitatie de casa specializata in licitatii Mecum, evenimentul desfasurandu-se in data de 13 ianuarie in Florida, Statele Unite ale Americii. Asa cum spuneam si mai devreme, vorbim despre un exemplar cu totul si cu totul special. Acesta a fost dezvoltat de Caroll Shelby impreuna cu Don McCain cu scopul de a promova anvelopele Goodyear Thunderbolt.

La 50 de ani de la debutul sau, acest exemplar Shelby GT500 Super Snake face istorie, devenind cel mai scump model Mustang vandut vreodata. Probabil ca va intrebati deja care este pretul pe care a putut cineva sa il plateasca pentru un asemenea model! Ei bine, nu va mai tinem in suspans si va spunem ca modelul a fost vandut pentru suma de 2.2 milioane de dolari, echivalentul a 1.93 milioane de euro.

Din punct de vedere tehnic, acest model este echipat sub capota cu o unitate de motorizare V8, cu capacitate de 7.0 litri. Unitatea a fost imprumutata la acea vreme de la un exemplar Ford GT40 Mk II. Insa, din punct de vedere tehnic, acest Shelby GT500 Super Snake statea excelent. Vorbim despre o putere totala de 520 de cai, o cifra care parea imposibila in anul 1967! Viteza maxima pe care poate sa o prinda acest bolid este de 274 km/h.

Povestea acestui exemplar este una unica, acesta fiind produs cu scopul de a fi promovate anvelopele Goodyear, asa cum va spuneam si mai devreme. Testul a fost unul reusit pentru ambele parti, fiind parcursi 800 de kilometri la o viteza medie de 228.5 km/h.

Carroll Shelby si-a dorit la acea vreme ca acest model sa fie construit intr-o editie speciala de doar 50 de exemplare. Insa, avand in vedere costurile mari de productie si pretul final foarte mare pe care ar fi urmat sa il aiba acest model, planul a fost abandonat. Drept urmare, acesta este singurul exemplar Shelby GT500 Super Snake construit vreodata!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter