Retromobil Fest - un eveniment dedicat pasionatilor de masini clasice din Romania

Retromobil Fest 2016

In perioada 8-10 iulie a avut loc la Academia Titi Aur, Retromobil Fest 2016, un eveniment dedicat pasionatilor de masini clasice. Vehiculele de epoca, colectionarii si pasionatii de acest subiect au avut parte de surprize nenumarate din partea organizatorilor, evenimentul fiind totodata si cel care a adus o serie de premiere pentru miscarea retro din Romania.

Show-ul a avut parte de un numar impresionant de participanti, care au urmarit cu interes concursul Retro Grand Prix, noua formula care a avut premiera anul acesta. Pe langa deja traditionalele sectiuni auto clasic, sport si expert, concursul a mai adus doua categorii: moto si off-road, care s-au bucurat de o multime de privitori.

In plus, cei prezenti acolo au beneficiat de o zona special amenajata pentru targ de vehicule, piese, accesorii. Pasionatii de masini clasice au putut, de asemenea, admira cateva exemplare in locul amenajat in mod expres pentru ei.

Cele doua evenimente de traditie: Fabricat in Romania si Antebellum si-au facut simtita prezenta in cadrul festivalului, automobilele din sectiunea Antebellum defiland in premiera pe o pista de concurs din cadrul Academiei Titi Aur.

Sectiunea off-road a avut, de asemenea, o premiera, ea fiind parcursa in regim contra-cronometru. Traseul echipajelor de off-road a fost unul dificil, si a fost organizat in sistem trial. Competitia de Grand Prix, a fost punctul de atractie al spectatorilor si a fost un concurs de regularitate, cu viteze mici si dispute stranse.

Cei 60 de participanti si-au controlat insa instictul de a apasa pedala de acceleratie mai mult si si-au stapanit dorinta de senzatii tari. Nu de alta, dar premiul a fost unul substantial si a constat intr-un curs de pilotaj pe circuitul de la Istanbul, oferit de Porsche prin programul „Porsche on track”. In final miza a fost castigata de Iulian Safir.

Evenimentul a fost coordonat de Retromobil Club Romania, iar in legatura cu ceea ce s-a intamplat acolo, Georgios Ladopoulos - Presedintele Comisiei Sportive RCR, a declarat ca organizarea unui asemenea fenomen a fost o sarcina uriasa, iar cu ajutorul celor care au contribuit la realizarea lui au reusit sa o duca pana la capat cu brio. El a amintit aici de principalii parteneri: Academia lui Titi Aur, pentru locatia deosebita, cat si partenerii lor: Garanti Credite de Consum, Porsche, BCR Leasing, Motul, YATO, NIKON, Radio Guerilla, Motor Clasic Magazin, Revista Partners, INEDIT GRUP, Top Glass, Just Classics, William-Concept

. Toti cei implicati in desfasurarea evenimentelor au primit drept rasplata o placheta din partea Retromobil Club Roman. In plus, Ladopoulos a mai spus ca deja s-a inceput lucrul la editia urmatoare, din 2017, si spera ca ea va avea acelasi succes impresionant.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter