Primul Porsche construit vreodata a fost scos la licitatie! Cat costa si cum arata cea dintai masina a lui Ferdinand Porsche

Primul Porsche a fost scos la licitatie

Primul autoturism construit de Ferdinand Porsche, in anul 1939, va fi scos la licitatie. Unic la nivel mondial, autoturismul ar putea intra in posesia unui pasionat contra unei sume fabuloase. Casa de licitatii se asteapta sa obtina intre 14 si 20 de milioane de dolari, avand in vedere ca autoturismul este intr-o stare perfecta si multe dintre piese sunt cele originale.

Masina este cu 10 ani mai in varsta fata de primul autoturism care a purtat sigla brandului si este un model unic la nivel mondial. La vremea respectiva, au fost construite trei astfel de masini, insa despre existenta celorlalte doua nu mai exista nicio informatie, astazi.

Masina este cunoscuta drept Porsche Type 64 si a fost construita in atelierul lui Porsche din Stuttgart in 1939 - 1940. Trebuia sa participe la raliul Berlin - Roma, care nu a mai avut loc din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial”, spune Andy Prill, patronul firmei Prill Porsche Classics, un mare pasionat si specialist in istoria si masinile Porsche.

Intr-un final, dupa ce a servit drept masina de familie lui Ferdinand Porsche, masina a ajus pe pista, aflandu-se in posesia pilotului austriac Otto Mathe, care a participat la foarte multe raliuri.

Porsche a devenit un succes urias in cursele auto si se pastreaza in top pana in ziua de astazi. Asa ca e o adevarata oportunitate sa achizitionezi unul dintre primele autoturisme construite dupa designul propriu, in propria fabrica”, adauga Prill.

„E destul de usor de condus si e foarte distractiv. Nu viteza e cel mai important lucru pe care-l experimentezi, nu e nici acceleratia, este pur si simplu intreaga atmosfera de care ai parte doar stand in masina. Stai pe scaunele lui Ferdinand si Ferry Porsche, ceea ce e special in sine”, puncteaza Marcus Gorig, specialist in autovehicule.

In cazul in care vreti sa o vedeti, masina este expusa la Londra in aceste zile si va fi scoasa la licitatie in septembrie, in California.

Newsletter

Whatsapp