Un exemplar Porsche 959 de la Paris-Dakar din 1985 a fost vandut contra unei sume fabuloase

Articol scris de Adi S., in data de 13 Noiembrie 2018

Paris-Dakar este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate competitii auto din toate timpurile. Ceea ce inseamna ca nu este de mirare atunci cand auzim despre un automobil care a participat in aceasta cursa vandut pe milioane de dolari.

Si avem si un exemplu recent in acest sens! Celebra casa de licitatii RM Sotheby a scos la vanzare un model care a luat startul Cursei Paris-Dakar din anul 1985. Este vorba despre un exemplar Porsche 959, care a fost cumparat cu bani buni de un colectionar auto. Pana sa ajungem la latura financiara, haideti sa aflam mai multe despre aceasta masina atat de interesanta!

In primul rand, trebuie sa stiti ca acest model care a fost vandut in cadrul licitatiei celor de la RM Sotheby a apartinut chiar celor de la Porsche. 2018 este un an special pentru constructorul german, marcand implinirea a 70 de ani de la lansarea companiei pe piata.

In 1948, Ferdinand Porsche primea omologarea pentru nimeni altul decat 356 No. 1 Roadster. Germanii si-au propus sa sarbatoreasca in acest an cele sapte decenii de activitate, drept pentru care au organizat mai multe evenimente speciale. Unul dintre ele a fost chiar acesta, organizat impreuna cu cei de la RM Sotheby.

Evenimentul in care acest Porsche 959 a fost scos la licitatie s-a desfasurat in Atlanta, Statele Unite. Chiar daca pe lista celor de la RM Sotheby s-au regasit nu mai putin de sapte modele Porsche, acesta a atras atentia tuturor. Si este si de inteles de ce! La ora actuala, in intreaga lume mai exista in picioare doar cinci exemplare Porsche 959 care au concurat in celebra cursa de la Paris la Dakar.

La bordul acestui bolid s-au regasit in 1985 echipajul Rene Metge & Dominique Lemoyne. La editia despre care vorbim, cea organizata in anul 1985, Porsche a inceput concursul cu trei masini, insa este interesant fiindca toate cele trei masini au abandonat din cauza unor probleme tehnice.

Ei bine, cat credeti ca ar fi putut sa coste un asemenea bolid?! Specialistii se asteptau ca acest Porsche 959 sa fie vandut cu o suma cuprinsa intre 2.57 si 2.92 milioane de dolari. Insa, realitatea a depasit cu mult planurile pe care si le-au facut cei de la RM Sotheby, bolidul fiind vandut cu nu mai putin de 5.9 milioane de dolari. Asadar, o suma fabuloasa, nu-i asa?! Numai un adevarat colectionar auto ar fi putut sa investeasca atat de mult intr-o masina!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Autovehiculele, asa cum le vedem acum, nu au fost inventate intr-o singura zi, de catre un singur inventator. Istoria masinilor se intinde pe mai multi ani, iar noi, romanii, facem...
de - 6 Decembrie 2018
FSO Warszawa 200 este un nume important pentru orice polonez si pentru industria auto din acea tara. Si asta pentru ca Warszawa 200 a fost primul automobil pus pe picioare...
de - 11 Septembrie 2018
Toti producatorii auto sunt parca intr-o goana permanenta in construirea a tot mai multe masini noi si moderne, care sa se plieze cat mai bine pe nevoile clientilor tineri. Se...
de - 11 Septembrie 2018
Inca de la primele idei si schite prezentate de Porsche pentru noua caroserie 993, am avut mari sperante ca acest proiect proaspat 911, gandit de specialistii de la Porsche Classic,...
de - 7 Septembrie 2018

Cele mai noi anunturi

14999.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4350.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4300.00 EUR - 13 Decembrie 2018
2300.00 EUR - 13 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare