Un exemplar Porsche 959 de la Paris-Dakar din 1985 a fost vandut contra unei sume fabuloase

1985 Porsche 959 Paris Dakar

Paris-Dakar este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate competitii auto din toate timpurile. Ceea ce inseamna ca nu este de mirare atunci cand auzim despre un automobil care a participat in aceasta cursa vandut pe milioane de dolari.

Si avem si un exemplu recent in acest sens! Celebra casa de licitatii RM Sotheby a scos la vanzare un model care a luat startul Cursei Paris-Dakar din anul 1985. Este vorba despre un exemplar Porsche 959, care a fost cumparat cu bani buni de un colectionar auto. Pana sa ajungem la latura financiara, haideti sa aflam mai multe despre aceasta masina atat de interesanta!

In primul rand, trebuie sa stiti ca acest model care a fost vandut in cadrul licitatiei celor de la RM Sotheby a apartinut chiar celor de la Porsche. 2018 este un an special pentru constructorul german, marcand implinirea a 70 de ani de la lansarea companiei pe piata.

In 1948, Ferdinand Porsche primea omologarea pentru nimeni altul decat 356 No. 1 Roadster. Germanii si-au propus sa sarbatoreasca in acest an cele sapte decenii de activitate, drept pentru care au organizat mai multe evenimente speciale. Unul dintre ele a fost chiar acesta, organizat impreuna cu cei de la RM Sotheby.

Evenimentul in care acest Porsche 959 a fost scos la licitatie s-a desfasurat in Atlanta, Statele Unite. Chiar daca pe lista celor de la RM Sotheby s-au regasit nu mai putin de sapte modele Porsche, acesta a atras atentia tuturor. Si este si de inteles de ce! La ora actuala, in intreaga lume mai exista in picioare doar cinci exemplare Porsche 959 care au concurat in celebra cursa de la Paris la Dakar.

La bordul acestui bolid s-au regasit in 1985 echipajul Rene Metge & Dominique Lemoyne. La editia despre care vorbim, cea organizata in anul 1985, Porsche a inceput concursul cu trei masini, insa este interesant fiindca toate cele trei masini au abandonat din cauza unor probleme tehnice.

Ei bine, cat credeti ca ar fi putut sa coste un asemenea bolid?! Specialistii se asteptau ca acest Porsche 959 sa fie vandut cu o suma cuprinsa intre 2.57 si 2.92 milioane de dolari. Insa, realitatea a depasit cu mult planurile pe care si le-au facut cei de la RM Sotheby, bolidul fiind vandut cu nu mai putin de 5.9 milioane de dolari. Asadar, o suma fabuloasa, nu-i asa?! Numai un adevarat colectionar auto ar fi putut sa investeasca atat de mult intr-o masina!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter