Acest Plymouth din 1939 pare gata de decolare"¦. si are si cu ce!

1939 Plymouth Pick-up Motor Radial

Poate ca nu va imaginati ca o masina poate sa detina un motor radial, pentru ca, asa cum bine stiti, astfel de motoare au fost utilizate in special in industria aeronavelor. Ei bine, astazi va vom spune cate ceva despre un autovehicul care detine un motor radial.

Pick-up-ul Plymouth din 1939 a fost dotat cu un motor de 12,4 litri Jacobs R-755 radial si pare mai degraba o masina construita special pentru o misiune pe Marte, decat o masina pentru oras. Sa vedem impreuna care este povestea ei, pentru ca, mai mult ca sigur vreti sa aflati mai multe atunci cand va uitati la imagini.

Camioneta este opera familiei Corns din Colorado. Familia detine o afacere cu piese auto, si se pare ca aceast business este de bun augur, din moment ce i-a facut celebri. Ei sunt proprietarii a aproximativ 40 de hectare de depozite cu sute de masini si zeci de mii de piese.

In fiecare miercuri seara, membrii familiei Corns isi invitau prietenii in vizita si ii punea la lucru pentru a construi diverse vehicule proiect. Regulile pentru participarea la intalnirea saptamanala erau „iubesti masinile, adu berea si haideti sa avem un pic de simt al umorului”.

Proiectul pentru o masina cu motor radial incepuse insa cu cativa ani in urma, cand Gary Corns a cumparat un Plymouth vechi de la un client cu o suma de bani destul de mica. Aceasta masina a stat de-o parte, intr-un garaj, mai bine de 30 de ani, pentru ca ei au lucrat la alte proiecte si au reflectat asupra a ceea ce trebuie sa faca eu ea.

Chiar ei au declarat ca masina a fost cumparata pur si simplu, dar ca nu au avut nici un plan cu ea atunci, ei asteptand sa le vina inspiratia in privinta ei. Asta pana intr-o zi, cand seniorul familiei a gasit un avion vechi care avea inca motorul radial Jacobs R-755, si s-a gandit sa-l monteze pe masina lui.

Prima grija a fost sa vada daca motorul mergea inca, iar dupa ce a vazut ca acesta functioneaza a cumparat un carburator de pe eBay si a fabricat el insusi partile care ii lipseau pentru a avea masina completa. Sasiul Plymouth-ului original a fost modificat, astfel incat sa poate primi noul motor.

Si in interior masina a vut parte de cateva schimbari care ne duc cu gandul la avioane: scaunele fiind acum de piele si seamana cu cele din aeronave iar consola de bord este facuta manual. Ba mai mult unele componente chiar sunt luat de la aeronave.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter