Masina de Formula 1 a lui Nikki Lauda, vanduta la licitatie cu 6 milioane de dolari

Trecerea in nefiinta a lui Nikki Lauda, in urma cu trei luni, a facut sa explodeze piata obiectelor care i-au apartinu marelui pilot de Formula 1.

Masina de Formula 1 a lui Nikki Lauda, vanduta la licitatie cu 6 milioane de dolari

Cel mai recent, o masina pilotata de celebrul austriac in Formula 1 a fost vanduta la licitatie cu 6 milioane de dolari. Este vorba despre un model Ferrari 312T, pe care Lauda l-a pilotat in cateva curse de pe parcursul sezonului 1975. Acele evolutii au ajutat Calutul Cabrat sa castige titlul la constructori in sezonul 1975, primul titlu dupa o pauza de 11 ani.

Acum, masina a fost vanduta la o licitatie care a fost organizata de casa "Gooding &Company", in Monterey, California.

Motivul pentru care pretul a fost atat de mare a fost faptul ca Ferrari a produs doar 5 astfel de masini. Iar aceasta, in particular, a fost condusa de marele Nikki Lauda in cinci curse de pe parcursul sezonului 1975.

Monopostul de Formula 1 a fost scos la licitatie de un vanzator privat, care a preferat sa isi pastreze anonimatul. El era proprietarul masini de 14 ani si a explicat in catalogul licitatie ca a cheltuit mai bine de 1 milion de dolari cu intretinerea ei in aceasta perioada.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter