Mercedes-Benz apartinand lui Elvis Presley, scos la vanzare!

Mercedes-Benz 280 SEL Elvis Presley

Regele rock'n'roll-ului, Elvis Presley, a fost un mare colectionar de masini. In garajul sau au fost prezente brand-uri precum Cadillac, Lincoln, Rolls-Royce, De Tomaso Pantera, BMW si Mercedes. Una dintre aceste bijuterii, mai exact un Mercede-Benz 280 SEL din 1971, se afla, zilele acestea la vanzare.

Benz-ul care a apartinut legendarului Elvis este o masina speciala. Au fost create doar 8 250 exemplare, din vreo 400 000 de modele W108. Vorbim de o versiune mai rara a modelului. Acest Mercedes a fost echipata cu un motor de 2.8 litri care dezvolta 180 cai putere si un cuplu de 262 Nm.

Desi W108 a fost precursorul clasei S de astazi, nu a fost cel mai de succes Mercedes al acelor ani. Aceasta onoare a apartinut modelului 600, cunoscut sub numele de Mercedes Grosser ( Grand). Acest model avea sa inspire in crearea Maybach si a fost folosit de sefi de stat si diverse celebritati din intreaga lume. Pe langa Benz 280 SEL, Elvis a avut si  un Mercedes Grosser.

Revenind la masina scoasa la licitatie, trebuie precizat ca Elvis Presley a detinut-o din 1971 pana cand a murit, in 1977. Din acel moment, masina a fost prezenta in muzeu si a facut parte din colectia lui John Staluppi Jr.

Mercedesul care a apartinut Regelui Rock'n'Roll va fi scos la licitatie, luna viitoare, in Las Vegas.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter