Va doriti un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing? Ce spuneti de o replica de 200.000 de euro?

Mercedes-Benz 300SL SLK Replica

In cazul in care sunteti interesati sa cumparati un Mercedes-Benz 300SL Gullwing, va fi neaparat nevoie ca in contul bancar sa aveti cel putin o suma formata din sapte cifre.

Ei bine, exista, in acest moment, o alternativa la aceasta idee: pentru o suma mult mai mica, puteti cumpara o replica a modelului 300SL, chiar acum la vanzare, prin Classic Driver, in Germania.

Primul lucru pe care l-am observat la aceasta replica este ca a fost construita plecand de la un model Mercedes-Benz SLK din 2000. De aceea, daca veti arunca o privire la interior, va veti da seama care este adevarata identitate a masinii, acesta fiind la fel ca pe prima generatie SLK, adica neavand nimic de-a face cu modelul 300SL.

Daca radacinile masinii sunt usor de recunoscut printr-o privire in cabina, exteriorul acestei replici este mult mai convingator. De fapt, ati putea fi iertat daca va veti gandi, uitandu-va la fotografii, ca aveti de-a face cu un 300SL original.

Ca si varianta reala a lui 300SL, partea frontala a replicii este dotata, de aceasta data, cu faruri sport rotunde, semnalizatoare de mici dimensiuni si o grila frumoasa cu accente cromate. Pana si acoperisul a fost construit astfel incat sa semene cu cel al unui model standard Gullwing.

Pe laterale, aceasta replica este dotata cu jante, pneuri, guri de aer, camasi si linii care sunt virtual identice cu cele de pe original.

Acelasi lucru se intampla si pe partea dorsala, unde ne intalnim cu o pereche de stopuri de mici dimensiuni, aripi pronuntate si o luneta destul de mica.

Suntem siguri ca, daca masina ar fi fost dotata cu acelasi bot cromat si cu aceeasi bara spate ca pe versiunea originala 300SL, ar fi fost aproape imposibil sa vedem vreo diferenta.

Unele replici nu costa mai mult decat cateva mii de euro dar, in acest caz, modul impresionant in care a fost construita masina este reflectat in pret: 200.000 de euro.

Ar putea fi o adevarat oferta, in comparatie cu pretul unui Gullwing real, dar sa nu uitam ca e vorba totusi despre o replica, chiar daca de una destul de convingatoare.

Newsletter

Whatsapp