Mercedes-Benz 300SL Gullwing din 1956: definitia unui clasic de un milion de dolari!

1956 Mercedes 300SL Gullwing

Foarte putine modele au ajuns la statutul de celebritate al faimosului model Mercedes-Benz 300SL Gullwing, pe care multi dintre indragostitii de patru roti inca il vad ca fiind prima super-masina din lume.

Exemplarul pe care il vedeti in imagini este doar unul dintre cele 308 de unitati produse in 1956 si este finisat in gri grafit la exterior si gri deschis la interior, lucru care il face si mai dezirabil.

Mai mult, masina este, deocamdata, in proprietatea cunoscutei companii Bring A Trailer, dar acest lucru se va schimba curand, de vreme ce va fi vanduta la licitatie.

Motorul pe injectie in linie in sase pistoane de 3,0 litri tocmai ce a fost refacut si nu are prea multi kilometri la activ. Daca ne luam dupa specialistii de la Mercedes-Benz, acest propulsor produce 215 cai putere, suficient pentru ca modelul Gullwing sa atinga, in functie de ratia de pe axul spate, 260 de km/h.

Mai mult, acest model clasic Mercedes-Benz a trecut printr-o revizie mecanica completa, care a inclus si refacerea radiatorului si a sistemului de racire pe ulei, noi tevi si conducte pentru carburant, termostate noi, refacerea franelor si a schimbatorului de viteze si lista poate continua.

Si interiorul a fost complet refacut, scaunele, bordul si partile laterale fiind imbracate in piele noua, dar cu tapiterie noua ne intalnim si pe interiorul portierelor si pe plafon.

In plus, volanul din lemn original Nardi poate face, pentru un acces mai facil pe scaunul soferului, o pivotare pe o distanta mai mult decat suficienta.

Ei bine, specificatiile acestui Mercedes-Benz 300SL Gullwing este descris, de catre vanzator, ca fiind intr-o conditie "foarte buna" si, judecand dupa imagini, chiar asa arata. In plus, pe kilometraj se pot vedea si cei aproape 52.000 de km parcursi.

Pretul se afla, in acest moment, la aproximativ 1 milion de dolari, dar mai avem cam trei saptamani pana la terminarea licitatiei, asa ca ne asteptam ca acest 300SL sa mai urce la acest capitol, mai ales datorita faptului ca arata atat de bine.

Newsletter

Whatsapp