Mercedes-Benz 770K Grosser va fi scos la licitatie in ianuarie 2018! Iata cui a apartinut masina si de ce este atat de speciala!

Mercedes-Benz 770K Grosser

Istoria sta scrisa in carti, este predata la scoala si o parte din elevi isi doresc o nota mare la BAC pentru ca le dicteaza soarta. Insa adevarata istorie nu este la scoala, din pacate. Nu se invata din manuale si nici nu se preda, iar daca BAC-ul ar fi dat din istorie predata cu suflet… multe note de 10 ati mai vedea.

Istoria costa… mai ales atunci cand este scoasa la licitatie. Saptamana trecuta am vorbit despre foarte multe automobile vechi care costa o avere doar pentru ca poarta in spate o istorie demna de aprofundat.

Atunci cand o masina este scoasa la licitatie si este frumoasa, reconditionata si poarta pe banchete istoria vremurilor apuse, pretul creste, iar colectionarii sunt si mai dornici sa o alature colectiei de masini din garajul personal.

Citeste si: Audi 100 LS din 1974 este scos la vanzare! Ce pret are modelul si ce ofera pentru acesti bani?

Iata ca a venit randul ca masina celebrului Hitler sa fie scoasa la vanzare prin licitatie. Vorbim despre un Mercedes-Benz 770K Grosser. Hitler folosea aceasta masina pentru diversele plimbari pe care le facea in Germania.

Aceasta era limuzina lui Hitler, automobil care a luat nastere in anul 1938 si a trebuit sa fie construita dupa bunul plac al conducatorului german. Toate dorintele in materie de auto pe care le-a avut Hitler la vremea aceea se afla pe acest model care va fi scos la licitatie in data de 17 ianuarie 2018. Asa ca nu mai este multa vreme pana cand inca o bucatica din puzzle-ul istoriei lumii va pleca catre un pasionat auto.

Mercedes-Benz 770K model W150 era renumita la acea vreme pentru ca nu era o masina foarte accesibila si purta eticheta de cea mai scumpa masina din lume.

Hitler poate fi vazut in aceasta masina in fotografiile surprinse in timpul paradei trumfale dela Berlin, dupa ce Franta a capitulat in 1940. De asemenea, mai exista o fotografie in care Hitler se afla in Mercedesul sau atunci cand il viziteaza pe dictatorul Benito Mussolini.

In afara de exemplarul pe care Hitler l-a detinut, mai exista doar trei de acest fel in lume, asa ca putem vorbi despre o editie cu advarat limitata.

Masina detinea 155 de cai putere, insa putea ajunge lejer la 230 de cai putere cu ajutorul unui compresor. Transmisia era manuala, cu cinci trepte de viteza si era cea mai moderna de pe piata la acea vreme.

Licitatia este organizata de Worldwide Auctionneers si va avea loc pe data de 17 ianuarie 2018, in Arizona. Inca nu stim pretul, insa nu mai este mult pana vom afla detalii despre pret si despre cumparator. Cu siguranta pasiunea pentru istorie va fi foarte mare daca isi doreste acest exemplar care poarta in spate povesti destul de interesante despre posesorul sau.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter