Un model Ford Sierra RS500 Coswoth va fi scos la licitatie

Articol scris de Adi S., in data de 12 Iulie 2019

Sfarsitul lunii iulie ne aduce in prim plan o licitatie extrem de interesanta care are in centru un model Ford Sierra RS500 Cosworth, exemplar care a luat startul in sezonul 1988 al British Touring Car Championship. Masina in cauza va fi scoasa la vanzare in cadrul unei licitatii speciale, organizata pentru vehiculele istorice. Organizatorul acestui eveniment este casa de licitatii Silverstone Auctions. Licitatia este cu atat mai speciala cu cat acest exemplar Ford Sierra RS500 este singurul model dedicat competitiilor care este scos la vanzare cu aceasta ocazie!

Revenind la modelul despre care va povestim astazi, trebuie sa va spunem ca bolidul a participat in cadrul British Touring Car Championship din 1988 cu numarul de sasiu ARE 0988, avandu-l ca pilot pe Guy Edwards.

Sezonul 1988 a fost unul cat de cat reusit pentru acest model, Edwards reusind sa se claseze de patru ori pe podium. Chiar si asa insa, la finalul sezonului, Guy Edwards la volanul acestui exemplar Ford Sierra RS500 nu s-a clasat decat pe pozitia a 11-a. Totusi, rezultatul a fost unul multumitor, nu putini fiind cei care s-au declarat entuziasmati de aceasta masina condusa de Guy Edwards!

Modelul despre care vorbim astazi are un istoric destul de interesant, dupa sezonul 1988 din cadrul British Touring Car Championship ajungand sa fie cumparat de Adrian Fu. Apoi, bolidul nostru a concurat in cadrul mai multor competitii de circuit pe taram asiatic.

De asemenea, patru ani mai tarziu, modelul Ford Sierra RS500 care a ajuns acum sa fie scos la vanzare in cadrul acestei licitatii si-a facut debutul in cursa de 12 ore de la Bathurst. La finalul acelei competitii, proprietarul masinii decide sa o expuna in cadrul muzeului din incinta circuitului, pentru ca toti pasionatii auto sa o poate admira in voie!

Povestea nu se termina insa aici, modelul Ford Sierra RS500 ramanand doar pentru un an expus in cadrul muzeului de la circuitul din Bathurst. Si asta pentru ca un pasionat auto din Noua Zeelanda a decis sa cumpere masina si sa concureze la volanul ei intr-un campionat de anduranta desfasurat la nivel local.

In urma cu trei ani, bolidul a trecut printr-un proces complex de restaurare, aratand in acest moment extrem de bine! De atunci si pana acum, masina nu a mai concurat in niciun fel de competitii pe circuit. Conform specialistilor, masina se va vinde la un pret de aproximativ 167.000 de euro, ceea ce nu este deloc putin!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Anul 2019 este un an aniversar pentru cei de la Citroen, francezii sarbatorind acum nu mai putin de o suta de ani de la infiintare. Un secol de existenta reprezinta...
de - 5 Iulie 2019
Companiile interesante sa produca modele replica ale foarte cunoscutului Ferrari 250 GTO nu vor mai putea face asta. De ce? Un tribunal italian a decis ca modelul clasic Ferrari este...
de - 2 Iulie 2019
Pasionatii auto din tara noastra au in fata un sfarsit de saptamana care se anunta extrem de interesant, in data de 29 iunie fiind programat Concursul de Eleganta de la...
de - 27 Iunie 2019
Brandul AMG reprezinta o marca importanta in ziua de astazi, care sugereaza ca vorbim despre un model de performanta, gata oricand sa ne impresioneze din orice punct de vedere. Nu...
de - 21 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare