Un Ferrari Daytona din 1972 detinut de Elton John este scos la licitatie

Un exemplar Ferrari Daytona, produs in urma cu aproape 50 de ani si detinut de Elton John, va fi scos la licitatie in luna septembrie.

Ferrari Daytona (1972) detinut de Elton John

Cand vorbim despre un model Ferrari, vorbim automat despre un model cu totul si cu totul special. Mai ales daca avem in vedere faptul ca este un model lansat pe piata in urma cu aproape 50 de ani!

Ei bine, un Ferrari Daytona face subiectul materialului nostru de astazi, care a fost lansat tocmai in anul 1972. Bolidul este cunoscut oficial sub numele 365 GTB/4. Vorbim astazi despre aceasta masina speciala tocmai pentru ca urmeaza sa fie scoasa la licitatie in luna septembrie.

Asa cum este de asteptat, un model Ferrari lansat in urma cu aproape 50 de ani este, fara doar si poate, un model perfect pentru o licitatie. Un model care atrage pasionati si colectionari auto cu dare de mana din intreaga lume, care sunt dispusi de cele mai multe ori sa plateasca sume considerabile pentru a se putea mandri cu anumite modele speciale in garajul lor.

Ei bine, acest model Ferrari Daytona despre care vorbim astazi este cu atat mai special cu cat i-a apartinut artistului Elton John pentru doi ani, intre 1973 si 1975. Asadar, avem toate elementele care ar putea face din acest model unul care sa atraga un numar mare de potentiali cumparatori.

Modelele Ferrari 365 GTB/4 au fost produse de constructorul italian cu sediul la Maranellor intre anii 1968 si 1973. Desi acesta este numele oficial al acestor modele, acestea sunt cunoscute in ziua de astazi dupa numele “Daytona”, fiind botezate astfel dupa succesul pe care l-au avut in cadrul celebrei curse de 24 de ore din Florida.

In cazul in care sunteti interesati si de partea tehnica a acestor modele, va spunem ca acestea sunt echipate cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 4.4 litri, capabila sa produca 350 de cai putere. Bolidul are aproximativ 130.000 de kilometri la bord, aflandu-se la acest moment intr-o stare extrem de buna.

Modelul Ferrari Daytona despre care v-am vorbit in randurile anterioare va fi scos la licitatie de catre compania Silverstone Auctions.

Evenimentul in care va fi vandut acest model urmeaza sa fie organizat in a doua parte a lunii septembrie, in data de 21. Conform asteptarilor pe care le au specialistii din cadrul companiei care urmeaza sa organizeze aceasta licitatie, pretul cu care va fi cumparat acest model va ajunge la aproximativ 500.000 de euro!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter