Grupul Fiat-Chrysler readuce istoria auto la vanzare! Ce vor sa faca si care este motivul pentru care au decis asta?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 12 Februarie 2018

Retromobile este un eveniment care are in prim plan expozitia automobilelor clasice. Si pentru ca acest fin si pretentios aer se lasa peste automobilele din expozitie ca o pala usoara de vant, unde credeti ca ar putea sa se tina un astfel de show auto daca nu la Paris?

Odata cu acest eveniment, grupul Fiat-Chrysler isi dezvaluie noul proiect de care sunt foarte mandri si despre care spun ca o sa aiba foarte mare succes: Reloaded by Creators.

Cu asa nume destul de pompos, ti-ai putea pune intrebarea despre ce poate sa fie vorba? Ce vrea grupul Fiat-Chrysler sa faca?

Oficialii nu se zgarcesc cu informatiile, asa ca vorbesc despre programul sau proiectul Reloaded by Creators ca fiind un program destinat serviciilor de vanzari care pun in prima linie masinile clasice ca Alfa Romeo, Abarth, Fiat sau Lancia.

Ceea ce incearca grupul Fiat-Chrysler sa faca este o remodelare a trecutului sau o actiune ce poate sa readuca la viata istoria auto, oferindu-i clientului modele la care nu se asteapta sa mai existe, asta dupa ce trec printr-un intreg proces de transformare si reconstructie.

La final, dupa ce sumele de bani se vor strange, acestea au ca scop un soi de research in piata auto pentru alte modele care se pot alatura la colectia grupului Fiat-Chrysler si pot duce povestea lor frumoasa mai departe.

Este ca si cum ai incerca sa reintregesti un tezaur uitat sau raspandit in intreaga lume. Dar tezaurul grupului Fiat-Chrysler este impresionant si merita un proces de readucere la viata.

Intrebati de unde le-a venit aceasta idee, grupului Fiat-Chrysler au spus ca s-au inspirat din activitatile muzeelor de arta si spera ca va aduce mai aproape ideea de automobil de cea a colectionarii de piese de arta, asa cum se intampla atunci cand renumite tablouri se refac si sunt vandute catre cei care iubesc piese cu incarcatura istorica.

La Retromobile au fost expuse primele cinci modele care au beneficiat de acest program, asa ca putem admira un 1989 Alfa Romeo SZ cu motor de 3.0 litri si 6 cilindri in V. Mai putem simti mirosul istoriei de pe bancheta unui 1981 Fiat Spider Europa Pininfarina cu un motor de 2.0 litri, capabil sa scoata 105 cai putere. Unde mai pui ca are la bord doar 10.000 de kilometri.

De asemena mai putem vorbi si despre un 1973 Lancia Fulvia Coupé Monte Carlo care a trecut printr-un intreg proces de restaurare. Acest model a fost construit pentru a marca victoria din 1972 de la Raliul Monte Carlo.

Ultimele de pe lista, dar nu cele din urma, sunt o Lancia Appia Coupé din 1959 care a fost gandita de celebrul Pininfarina si un Alfa Romeo Spider din 1991.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Cu cat o masina auto este produsa intr-un numar mic de exemplare, cu atat acea masina va fi mai cautata si mai dorita. Si este si normal sa fie asa,...
de - 23 Mai 2018
Cand ai o pasiune pentru masini… nimeni nu te poate face sa te desparti de modelul sau modelele pe care le admiri. Nimeni nu te poate face sa te opresti...
de - 22 Mai 2018
Dupa celebra vorba, frumusetea-i trecatoare, si pretul e o… stupoare. Daca in anii 2000, conceptul Oldsmobile Intrigue OSV era in voga, iar valoarea acestuia era preconizata ca fiind inestimabila, acum,...
de - 18 Mai 2018
Pe vremea cand depasea in curse masini cu o cilindree mai mare, modelul Sports 800 a atras atentia oficialilor si, in loc sa gaseasca probleme, acestia au demonstrat, daca mai...
de - 2 Mai 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare