Ferrari F40 LM scos la licitatie. Se asteapta sa scoate cel putin 5 milioane de euro

Ferrari F40 LM scos la licitatie

Un exemplar Ferrari F40 LM care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans in anii '90 va fi scos la licitatie la inceputul acestei lunii. Specialistii se asteapta sa se vanda cu aproximativ 5 milioane de euro.

Ferrari F40 a fost creat cu scopul de a marca 4 decenii de existenta a constructorului italian si este ultimul model aprobat in mod direct de fondatorul Enzo Ferrari. Era o adevarata inovatie in momentul lansarii si avea sub capota nu mai putin de 478 CP și un cuplu maxim de 426 Nm.

Ferrari a facut din F40 o masina extrem de exclusivista si numai 1311 unitati au fost produse. Dintre acestea, 19 au fost dezolvtate si construite de concesionarul Michelotto, care pregata masinile Ferrari pentru diverse competitii. A fost cazul si celor 19 modele mai sus amintite, produse in editiile speciale LM si Competizione. Unul dintre acestea va fi scos la licitatie de casa RM Sotheby’s, in cadrul unui eveniment ce se va desfasura pe 6 februarie la Paris.

Este vorba despre un Ferrari F40 LM in culoarea French Racing Blue, ce dezvolta peste 700 de cai putere. Dincolo de aceste cifre si de exclusivitatea modelului, acesta are si o importanta istorie automobilistica in spate. Masina cu numărul de sasiu 74045 este al treilea F40 produs de Ferrari, folosit ca un prototip de pre-productie inainte sa fie modificat de Michelotto. A participat de doua ori la Le Mans, in 1995 si 1996, si a castigat cursa de la Anderstorp in 1995.

Newsletter

Whatsapp