Un Ferrari 250 GTO va deveni cea mai scumpa masina cumparata vreodata intr-o licitatie

Articol scris de Adi S., in data de 28 Iunie 2018

Toti pasioanatii auto sunt interesati de acele masini celebre, vandute in licitatiile organizate la care arunca cu bani toti colectionarii auto din lume. Insa, masina despre care vom vorbi astazi va va intrece orice asteptare. Asta pentru ca va deveni cea mai scumpa masina cumparata vreodata in lume in cadrul unei astfel de licitatii. Mai exact, este vorba despre un exemplar Ferrari 250 GTO, scos pe portile uzinei in anul 1962.

Asa cum probabil va asteptati deja, licitatia care va avea in centru acest exemplar impresionant va fi organizata de cei de la RM Sotheby’s, o casa de licitatie pe care v-am mentionat-o in nenumarate randuri atunci cand venea vorba despre licitatii importante.

Licitatia este organizata cu ocazia Concours d’Elegance de la Pebble Beach. Licitatia va avea loc in luna august, iar asteptarile specialistilor sunt uriase. Aceastia se asteapta ca acest exemplar sa fie cumparat cu peste 45 de milioane de dolari. Daca aceste asteptari se vor adeveri, va insemna ca acest exemplar Ferrari 250 GTO va fi cel mai scump model cumparat vreodata in lume in urma unei licitatii.

Probabil ca acum cei mai multi dintre voi va indreptati de ce este model atat de special ca sa atraga o asemenea suma. Ei bine, Ferrari 250 GTO este una dintre cele mai cautate si mai apreciate masini din intreaga lume de cei care au astfel de colectii.

Modelul celor de la Ferrari a fost construit intre anii 1962 si 1964, fiind realizat intr-o editie limitata ce cuprinde doar 36 de unitati. De asemenea, toate aceste modele Ferrari 250 GTO au participat la acea vreme la diverse competitii sportive. Asa ca nu este de mirare de ce colectionarii auto din toate colturile lumii vor merge in California pentru a licita pentru acest model!

Nu este primul model Ferrari 250 GTO scos la licitatie in ultimii ani. In 2012, un astfel de model stabilea un record pentru acea vreme de 32 de milioane de dolari platiti in cadrul unei licitatii.

Acest record a mai fost doborat de atunci si pana acum, insa tot de modele Ferrari 250 GTO. Bineinteles, si recordul actual este detinut tot de un model Ferrari 250 GTO, acesta fiind vandut in 2018 cu suma de 38.1 milioane de dolari. Pe piata circula unele zvonuri care spun ca un astfel de model ar fi fost cumparat chiar si cu 70 de milioane de dolari, insa cifrele pe care vi le-am furnizat pana acum sunt doar cele din licitatiile publice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Unul dintre cei mai bogati romani, Ion Tiriac este posesorul celei mai mari colectii private de masini de la noi din tara. Recent, colectia fostului tenismen s-a imbogatit cu o...
de - 31 Decembrie 2018
Construita in 1974, fabrica Rosslyn a intrat in istorie ca primul centru de productie BMW din afara Germaniei. De-a lungul anilor, fabrica din Africa de Sud a lansat editii speciale,...
de - 19 Decembrie 2018
Autovehiculele, asa cum le vedem acum, nu au fost inventate intr-o singura zi, de catre un singur inventator. Istoria masinilor se intinde pe mai multi ani, iar noi, romanii, facem...
de - 6 Decembrie 2018
Paris-Dakar este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate competitii auto din toate timpurile. Ceea ce inseamna ca nu este de mirare atunci cand auzim despre un automobil care...
de - 13 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare