E mai batrana decat strabunicii nostri! Asa arata prima masina inmatriculata in Romania

Ford T, cea mai batrana masina inmatriculata in Romania

Mai mult decat inovatiile din domeniul auto, ne impresioneaza doar masinile de epoca. Prin amprenta pe care o pune timpul asupra lor, prin povestile pe care le spun, masinile vintage sunt fascinante pentru orice pasionat de automobile.

Putini stiu, insa, de unde a pornit totul. Cel mai vechi automobil inmatriculat in Romania este un Ford T Speedster, fabricat in anul 1912. Playtech.ro noteaza ca vehiculul se afla in proprietatea lui Axel Kohnen, un colectionar de masini de epoca, din Snagov.

Istoria celei mai batrane masini inmatriculate in Romania

Este un automobil de curse, carosat pe un sasiu de Ford Model T, unul dintre cele mai vechi si cunoscute modele din lume. A fost fabricat in anul 1912. Acum, este inmatriculata pe Bucuresti si apartine unul colectionar de masini de epoca. In toata lumea, mai exista doar cateva zeci de astfel de modele!

Bijuteria auto de 107 ani are un motor de 2990 cmc, in 4 cilindri, ce dezvolta 22 de cai putere. Are un consum de 22 de litri la 100 de kilometri si viteza maxima pe care o poate atinge este de 80 de km/h.

In Romania, mai exista si un Ford T, ce apartine unui barbat din Galati. Acesta a fost fabricat in anul 1914 si valoreaza 100.000 de euro.

Axel Kohnen, proprietarul celei mai batrane masini inmatriculate in Romania, a inceput colectionarea vehiculelor de epoca in anul 2002, cand a achizitionat sapte masini din Uruguay. Colectionarul nu are de gand sa instraineze vehiculul istoric, iar toate masinile care se afla in colectia sa sunt reconditionate, expuse la diverse expozitii sau inchiriate pentru filmari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter