E mai batrana decat strabunicii nostri! Asa arata prima masina inmatriculata in Romania

Articol scris de M. Alexandrescu, in data de 15 Martie 2019

Mai mult decat inovatiile din domeniul auto, ne impresioneaza doar masinile de epoca. Prin amprenta pe care o pune timpul asupra lor, prin povestile pe care le spun, masinile vintage sunt fascinante pentru orice pasionat de automobile.

Putini stiu, insa, de unde a pornit totul. Cel mai vechi automobil inmatriculat in Romania este un Ford T Speedster, fabricat in anul 1912. Playtech.ro noteaza ca vehiculul se afla in proprietatea lui Axel Kohnen, un colectionar de masini de epoca, din Snagov.

Istoria celei mai batrane masini inmatriculate in Romania

Este un automobil de curse, carosat pe un sasiu de Ford Model T, unul dintre cele mai vechi si cunoscute modele din lume. A fost fabricat in anul 1912. Acum, este inmatriculata pe Bucuresti si apartine unul colectionar de masini de epoca. In toata lumea, mai exista doar cateva zeci de astfel de modele!

Bijuteria auto de 107 ani are un motor de 2990 cmc, in 4 cilindri, ce dezvolta 22 de cai putere. Are un consum de 22 de litri la 100 de kilometri si viteza maxima pe care o poate atinge este de 80 de km/h.

In Romania, mai exista si un Ford T, ce apartine unui barbat din Galati. Acesta a fost fabricat in anul 1914 si valoreaza 100.000 de euro.

Axel Kohnen, proprietarul celei mai batrane masini inmatriculate in Romania, a inceput colectionarea vehiculelor de epoca in anul 2002, cand a achizitionat sapte masini din Uruguay. Colectionarul nu are de gand sa instraineze vehiculul istoric, iar toate masinile care se afla in colectia sa sunt reconditionate, expuse la diverse expozitii sau inchiriate pentru filmari.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Daca definitia sadomasochismului este aceea de a oferi placere prin acte care produc durere, atunci trebuie sa recunoastem ca am inteles, in sfarsit, de ce Citroën SM nu e altceva...
de - 22 Martie 2019
E un moment important pentru iubitorii de masini, unul in care restaurarea si modernizarea masinilor mai vechi devine o afacere excelenta. De aceea, pe langa multele variante Porsche deja existente...
de - 20 Martie 2019
Trebuie sa incepem cu ceea ce e evident: a fost nevoie de 6.000 de ore pentru a construi aceasta combinatie extrema de masina. Este vorba despre un Chevrolet din 1937,...
de - 19 Martie 2019
In momentul in care Porsche a decis sa inlocuiasca de pe piata senzationalele masini sport 356, si-a asumat un risc cu adevarat serios. Asta chiar daca departamentul de vanzari al...
de - 19 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare