Modelul clasic Mini a renascut, dar pretul este incredibil de mare!

MINI Remastered David Brown Automotive

Va aduceti aminte de modelul Speedback GT semnat David Brown? Daca nu, va amintim noi: masina sport construita in intregime in Marea Britanie imprumuta transmisia de la Jaguar XKR si caroseria (destul de modificata, e adevarat) de la Aston Martin DB5.

Ei bine, David Brown Automotive a revenit pe piata si nu cu mana goala. Noua creatie britanica este o versiune putin mai moderna a clasicului Mini.

"Mini Remastered" mai pastreaza ceva din stilul original al primului Issigonisdar dar, odata cu disparitia punctelor de sudura de pe caroserie, cu aparitia noii grile fata de aluminiu, cu oglinzile laterale aerodinamice, cu noile faruri sau cu stopurile LED (care seamana cu niste nestemate), putem declara, fara indoiala, ca este inspirat din foarte multe de vedere de Speedback GT.

Sub capota ne intalnim cu acelasi motor Mini de 1.275 de cm cubi, de aceasta data putin tunat, care ofera cu 50% mai multa putere. Franele si suspensiile au fost modificate, iar cutia manuala in patru trepte a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Mai mult, inginerii de la David Brown Automotive au adaugat grinzi si stalpi de sustinere, pentru o caroserie mai rigida si manevrabilitate mai buna.

Interiorul noului Mini imbina in mod interesant elemente din trecut cu tehnologie de ultima generatie. In prima categorie putem incadra scaunele din piele, calibrele alb-negru facute pe comanda, dar si volanul cu rama de lemn Moto-Lita. In cea de-a doua, masina se mandreste cu pornirea fara cheie, un port USB, un sistem media Apple Carplay cu ecran tactil, dar si cu conectivitate Android Auto. Noul Mini nu-i lipseste nici cel mai important accesoriu al secolului 21: un suport de pahar.

Mini Remastered va fi construit de mana in noile ateliere David Brown Automotive de langa Silverstone, care vor avea, cat de curand si un salon cu vanzare. Creatorul pregateste doua editii limitate ale noii masini, una inspirata de "Cafe Racers", alta de "Monte Carlo". Poate din aceasta cauza, lansarea oficiala pentru public va avea loc, pe 20 aprilie, la Top Marques, in Monaco.

Preturile nu au fost confirmate inca, dar sursele vorbesc despre sume ce pleaca de la 62.000 de dolari, chiar mult mai mult in cazul in care aduni mai multe optionale. Multi spun ca acest pret face din varianta Mini refacuta de BMW o versiune ieftina, dar macar aceasta este cu peste 560.000 de dolari mai ieftina decat un Speedback GT.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter