Concursul de Eleganta Sinaia 2017 aduce la Castelul Peles 32 de modele de epoca de renume

Concursul de Eleganta Sinaia 2017

V-am tot vorbit pe parcursul saptamanilor trecute despre celebrul Concurs de Eleganta de la Villa d’Este, concurs legendar deja, desfasurat anual pe malul Lacului Como, in nordul Italiei. Posibil sa va fi starnit interesul in acest sens, asa ca va spunem acum ca un asemenea concurs este organizat chiar si la noi in tara. Suntem siguri ca printre voi se numara destui pasionati si indragostiti de masinile clasice, de epoca! Iar aceasta este o ocazie numai buna pentru a putea admira niste modele extrem de speciale.

Sfarsitul saptamanii viitoare ne va aduce un eveniment special pentru noi, iubitorii din lumea auto. Data de 24 iunie marcheaza desfasurarea Concursului de Eleganta Sinaia 2017, evenimentul desfasurandu-se in zona Castelului Peles. Un cadru numai bun pentru a admira in liniste asemenea modele de epoca. Evenimentul este organizat sub egida Inaltului Patronaj al M.S. Regele Mihai I al Romaniei, iar intrarea este gratuita.

Asa cum va spuneam si mai devreme, evenimentul va fi organizat pe Domeniul Regal al Castelului Peles, aici fiind locul ales pentru prezentarea si pentru parada masinilor inscrise in concurs. Festivitatea de premiere va fi organizata la Casinoul Sinaia, un alt obiectiv arhitectural deosebit pentru zona Sinaia.

Concursul de Eleganta Sinaia 2017 va aduna la start nu mai putin de 32 de modele aduse din patru tari: Romania, Ungaria, Bulgaria, respectiv Marea Britanie. Modelele inscrise in consurs vor fi impartite in sase categorii. Unul dintre modelele care se anunta a fi printre cele mai interesante este un Ego 4/14, fabricat in 1924. Exemplarul care va fi adus la Sinaia este unul dintre cele doar doua astfel de modele existente in lume.

Cum putea lipsi de la acest eveniment Ion Tiriac, omul de afaceri fiind cunoscut de toata lumea ca fiind cel mai important colectionar auto din Romania. Tiriac Collection va fi reprezentata in cadrul Concursului de Eleganta Sinaia 2017 de un model Cadillac Series 90. Vorbim despre o limuzina speciala, fiind una dintre putinele limuzine de serie din lume care este echipata cu un motor cu 16 cilindri.

Cei care vor ajunge in ziua de 24 iunie pe Domeniul Regal al Castelului Peles vor mai avea ocazia sa admire si alte modele de renume, printre care mai putem enumera Citroen DS 21 Cabriolet Chapron, Jaguar E Type sau Porsche 356 Cabriolet. Producatorul german BMW va fi si el prezent la eveniment, aducand la Sinaia un model BMW 328 Mille Miglia Roadster, un model legendar printre iubitorii masinilor clasice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter