Citroen SM / Michelin Proto: o fantoma din trecut cu 300 de cai putere!

Articol scris de Marian P. , in data de 22 Martie 2019

Daca definitia sadomasochismului este aceea de a oferi placere prin acte care produc durere, atunci trebuie sa recunoastem ca am inteles, in sfarsit, de ce Citroën SM nu e altceva decat un Michelin Proto altfel.

De ce? E simplu, pentru ca aceasta adevarata bestie, acest "provocator de durere", distrugator de lumi, aceasta mama a dragonilor nu este altceva decat o adevarata "ghiulea" franceza, pregatita insa pentru drumurile publice.

Noua ne e clar ca masina a fost gandita si construita in focurile de la Mount Doom, dar oficialii de la Citroën sustin ca a fost creata in 1973, in colaborare cu Michelin.

Mai mult, oficialii francezi incearca sa ne convinga ca aceasta masina a fost construita cu un singur scop: acela de a afla exact la ce putere poate ajunge un bolid de acest gen, cu tractiune frontala.

Sa nu uitam ca farurile adaptive erau inca o noutate la inceputul anilor '70, desi ne indoim ca puteau tine pasul cu viteza uimitoare a acestui Michelin Proto.

Si cand spunem viteza, nu e deloc o gluma. Motorul Maserati modificat de inginerii francezi ajungea la 300 de cai, putere care misca acest vehicul acum vintage la viteze care, si dupa standardele de astazi, ar crea probleme unora dintre noi.

Ce fel de probleme? Prima care ne trece prin cap ar fi cea legata de incontinenta urinara, situatie care ar duce la udarea pantalonilor sau, pentru ca vorbim despre modelul SM, aceasta tapiterie din velur maro, ce pare ca depaseste barierele timpului.

Exista voci care spun ca acest model SM in particular a calatorit sute de mii de km de la momentul in care a iesit pe portile fabricii, mai exact pe cele ale echipei "Special Studies", datele colectate de-a lungul timpului fiind extrem de importante pentru tot ceea ce a facut producatorul francez in ultimii ani.

Dupa ce mi-am consultat colegii, am ajuns cu totii la o singura concluzie: chiar ne dorim aceasta masina!...

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Modelul BMW M3 este, pe buna dreptate, considerat a fi una dintre cele mai bune si performante masini din toate timpurile, motiv pentru care preturile generatiilor mai vechi urca vertiginos. ...
de - 12 Aprilie 2019
Unele masini clasice isi traiesc viata ca regine ale garajului si nu vad lumina zilei, de frica prafului sau a intemperiilor. Desi astfel de specimene sunt impresionante, adevaratele piese de...
de - 9 Aprilie 2019
BMW a avut intotdeauna o filosofie proprie in materie de design. Grila frontala, sub forma de rinichi, a devenit rapid unul dintre simbolurile puterii bavareze si, odata cu alte elemente,...
de - 5 Aprilie 2019
Acest Porsche 356 Coupe din 1952 are mare nevoie de atentie si, poate cel mai important lucru, cauta un nou proprietar. Este, insa, o afacere buna? Primul lucru pe care-l...
de - 5 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

100.00 RON - 25 Aprilie 2019
150.00 RON - 25 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare