Citroen aduce la Retromobile 2019 30 de modele istorice

Citroen aduce la Retromobile 2019 30 de modele istorice

Prima parte a lunii februarie aduce cu sine un eveniment special pentru iubitorii masinilor retro, care nu sunt deloc putini la numar. Salonul Retromobile 2019 este programat sa se desfasoare intre zilele de 6 si 10 februarie, in cadrul Paris Expo Porte de Versailles. Ei bine, acest eveniment reprezinta ceva cu totul si cu totul special pentru cei de la Citroen. Producatorul francez implineste in acest an nu mai putin de 100 de ani de la infiinare. Drept pentru care, pregatirile acestora pentru evenimentul de la Paris sunt intense, fiind pregatite extrem de multe surprize pentru fanii marcii.

Citroen se va prezenta la Salonul Retromobile 2019 su un stand in care sunt expuse 30 de modele legendare ale istoriei de 100 de ani, repartizate pe trei sectiuni. Mai exact, cei de la Citroen vor aduce la acest eveniment 10 automobile de serie, 10 vehicule de curse si alte 10 concept car-uri. Asadar, cei care vor merge la Paris pentru acest eveniment se vor putea bucura de un eveniment special al celor de la Citroen. Mai mult decat sigur, surprizele pregatite de cei de la Citroen nu sunt deloc putine la numar, avand in vedere insemnatatea pe care o are anul 2019 pentru francezi.

In sectiunea dedicata automobilelor de serie, cei prezenti la eveniment vor avea ocazia sa admire unele dintre cele mai legendare modele ale constructorului francez, si anume Type A 10 HP, C3 5 HP, Traction Avant, Type H, 2 CV, DS 21 Pallas, Mehari, CX 25 Prestige, C6 sau noul C5 Aircross SUV. Mergand mai departe, in sectiunea dedicata concept car-urilor, pasionatii auto vor putea admira modele precum C10, camargue, Karin, Activa 1, Xanae, Osmose, C-Metisse, GTbyCitroen, Tubik sau CXPERIENCE. Pentru orice pasionat auto, aceasta este ocazia perfecta pentru a putea admira unele dintre cele mai apreciate si cunoscute modele ale celor de la Citroen.

In cele din urma, francezii vor aduce la Paris si alte 10 vehicule de curse. Printre acestea se vor regasi modelele Scarabee d’Or, Petite Rosalie, DS 21 care a concurat in Raliul Marocului din 1969, SM care a concurat in Raliul Marocului in 1971, 2 CV din Raid Afrique, ZX Rallye Raid, Xsara Kit Car, C4 WRC, C3 WRC sau C-Elysee WTCC.

Cu aceasta ocazie, cei de la Citroen vor publica si un catalog special al Centenarului, care va prezenta caracteristicile si istoria celor 30 de modele amintite in randurile de mai sus. De asemenea, alte 75 de vehicule legendare ale producatorului francez pot fi admirate in muzeul virtual Citroen Origins.

Newsletter

Whatsapp