Citroen a sarbatorit centenarul la Concursul de Eleganta de la Sinaia

Articol scris de Adi S., in data de 5 Iulie 2019

Anul 2019 este un an aniversar pentru cei de la Citroen, francezii sarbatorind acum nu mai putin de o suta de ani de la infiintare. Un secol de existenta reprezinta pentru un producator auto dovada suprema ca ceea ce face este bine, ca ceea ce face este apreciat de pasionatii auto din ce in ce mai exigenti.

O suta de ani de existenta inseamna atat istorie, cat si viitor, numele constructorului neputand sa mai fie uitat prea usor de comunitatea care populeaza lumea auto! Inainte de a ajunge la Goodwood Festival of Speed, cei de la Citroen si-au sarbatorit centenarul la Sinaia, in cadrul Concursului de Eleganta.

Concursul de Eleganta de la Sinaia a fost organizat de Retromobil Club Romania la sfarsitul saptamanii trecute, sub inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei. Asa cum ne-a obisnuit si in editiile trecute, Concursul de Eleganta de la Sinaia a adus si de aceasta data in fata pasionatilor auto din tara noastra niste modele de exceptie, care au fost admirate si fotografiate de toti cei prezenti la eveniment.

Special pentru acest eveniment, francezii de la Citroen au amenajat o expozitie inedita, botezata Citroen#100, care a reunit cele mai cunoscute modele produse de-a lungul timpului.

Francezii au adus pe domeniul Castelului Peles nu mai putin de 9 autovehicule cu totul si cu totul speciale din gama sa, autovehicule legendare, cunoscute de toti fanii lor. Pasionatii auto prezenti la eveniment au putut admira urmatoarele modele: Citroen DS Pallas (1971), Citroen DS Pallas (1973), Citroen Type HY (1974), Citroen CX Prestige (1982), Citroen GSA (1984), 2CV (1989), Citroen BX GTI (1989), Citroen Xantia Activa (1994), Citroen XM (1995). Totodata, francezii au mai intrat in competitie cu alte doua modele cunoscute din portofoliul sau, si anume un model Traction Avant (1951), respectiv un Citroen D5 Pallase IE (1970).

Pasionatii auto care au participat la editia din acest an a Concursului de Eleganta de la Sinaia au avut sansa astfel de a descoperi povestile modelelor Citroen expuse, alaturi de povestile colectionarilor prezenti.

Expozitia producatorului francez s-a dovedit a fi un punct important de atractie atat pentru pasionatii auto din generatia tanara, cat si pentru cei cu varste ceva mai inaintate. Asa cum ne spune si CEO-ul Citroen, Linda Jackson, “toata lumea impartaseste o istorie cu Citroen”. Citroen este unul dintre cei mai apreciati constructori la nivel european la ora actuala, inregistrand in 2018 o cifra de vanzari de peste 800.000 de unitati, valoare ce a adus cu sine un nou record pentru ultimii sapte ani!

Sursa: Citroen

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Sfarsitul lunii iulie ne aduce in prim plan o licitatie extrem de interesanta care are in centru un model Ford Sierra RS500 Cosworth, exemplar care a luat startul in sezonul...
de - 12 Iulie 2019
Companiile interesante sa produca modele replica ale foarte cunoscutului Ferrari 250 GTO nu vor mai putea face asta. De ce? Un tribunal italian a decis ca modelul clasic Ferrari este...
de - 2 Iulie 2019
Pasionatii auto din tara noastra au in fata un sfarsit de saptamana care se anunta extrem de interesant, in data de 29 iunie fiind programat Concursul de Eleganta de la...
de - 27 Iunie 2019
Brandul AMG reprezinta o marca importanta in ziua de astazi, care sugereaza ca vorbim despre un model de performanta, gata oricand sa ne impresioneze din orice punct de vedere. Nu...
de - 21 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare