Cel mai vechi Porsche, licitat cu 70 de milioane de dolari, dintr-o greseala. Uite cum arata exemplarul

Cel mai vechi Porsche a fost scos la licitatie, insa nu s-a vandut din cauza unei gafe de proportii.

Porsche Type 64

RM Sotheby’s a scos la licitatie primul automobil Porsche, Type 64, insa automobilul nu s-a vandut din cauza unei erori.

Pretul masinii nu fusese anuntat, insa se estima ca licitatia ar incepe de la 20 de milioane de dolari.

Dupa un filmulet de prezentare si un scurt discurs al vanzatorului, licitatia a fost deschisa cu 30 de milioane de dolari, desi pretul corect era 13. O greseala de exprimare a dus la aceasta concluzie, iar ecranele au indicat suma gresita. A fost insa suficient ca oamenii din sala sa arunce cu bani, fara sa isi dea seama de eroarea produsa. S-a ajuns pana la 70 de milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

In cele din urma, coordonatorul licitatiei a anuntat ca s-a produs o gresealasi ca oferta este, de fapt, 17 si nu de 70 de milioane.

Licitatia s-a incheiat cu huiduilei, iar singurul exemplar care s-a pastrat pana in prezent a primului automobil Porsche a ramas nevandut.

„Fara Type 64, nu ar fi existat nici un Porsche 356, nici 550, nici 911. Acest vehicul reprezinta povestea originii Porsche, masina care a dat nastere companiei legendare si care ofera colectionarilor o oportunitate nerepetabila de a sta in scaunul in care odinioara s-au asezat marii Ferdinand si Ferry Porsche. Cu aceasta masina, noul proprietar nu va fi invitat doar sa stea in primul rand al fiecarui eveniment Porsche la nivel mondial – cei doi vor fi primii inaintea tuturor”, declara cu ceva timp in urma specialistul auto al casei de licitatii Marcus Görig.

Masina a fost realizata in anul 1939, la comanda Volkswagen si urma sa concureze folosind agregate KdF-Wagen (Beetle) in cursa Berlin -Roma, insa din cauza celui de-al Doilea Razboi Mondial nu a mai ajuns sa o faca. Dupa ce primul exemplar a fost finisat si cu doar cateva saptamani inainte de startul cursei Berlin-Roma, razboiul a fost declarat oficial inceput si interesul Guvernului brusc s-a schimbat la crearea de vehicule militare, noteaza historia.ro.

 

 

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter