Nu veti ghici niciodata cati km are la bord acest Mercedes-Benz 220 SEb Fintail

1963 Mercedes-Benz 220 SEb Fintail

Unele masini clasice isi traiesc viata ca regine ale garajului si nu vad lumina zilei, de frica prafului sau a intemperiilor. Desi astfel de specimene sunt impresionante, adevaratele piese de muzeu sunt si mai interesante daca au o poveste in spate.

De aceea, acest Mercedes-Benz 220 SEb "Fintail" din 1963, care arata a fi intr-o conditie excelenta, ne pune pe ganduri, mai ales dupa ce am aflat cati km are la bord.

Acum in proprietatea studioului Motorcar, acest Mercedes-Benz clasic are pe kilometraj aproape... 80.000 de km. Destul de putin, nu-i asa? Ei bine, adevarul este masina a dat kilometrajul peste cap de cateva ori si a ajuns la aproximativ 720.000 de km, adica aproape distanta pana la luna si inapoi.

In plus, desi pare greu de crezut, acest 220 SEb a parcurs toata aceasta distanta cu un singur proprietar. Cetateanul in cauza si-a condus cu dragoste masina de noua, din 1963, pana la moarte, in 2017, adica nu mai putin de 54 de ani.

Modelul, extrem de bine intretinut, a umplut fisa originala de service, asa ca proprietarul a mai completat una si apoi inca una, acte din care aflam ca motorul a fost... reconstruit.

Da, propulsorul de 2,2 litri a fost reconstruit de doua ori in viata sa, cel mai recent acum aproximativ 80.000 de km. In descrierea masinii se mentioneaza ca, "in ciuda kilometrilor, vehiculul nu e deloc obosit", mai ales ca am vazut modele cu mai putini km la bord care aratau si se miscau mult mai rau.

Caroseria de culoare neagra este intr-o conditie excelenta, mai ales deoarece si-a trait viata intr-un climat uscat, iar interiorul din piele rosie este la fel de impresionant.

Mai mult, cabina a fost recent retapitata la un pret exorbitant, asa ca masina este completa si merita sa fie pastrata in conditii la fel de bune. Singurele modificari fata de specificatiile din fabrica sunt cele legate de sistemul de aer conditionat si radiocasetofonul stereo.

Aceasta versiune Mercedes-Benz 220 SEb "Fintail" din 1963 este vanduta, in acest moment, la un pret de 24.900 de dolari. Luand in calcul felul in care arata si povestea din spatele ei, parerea noastra este ca masina merita fiecare banut.

Nu putem incheia altfel decat salutandu-l pe cel care a reusit sa pastreze forma clasica a acestui model si, mai mult, sa-l conduca cu regularitate timp de 54 de ani.

Newsletter

Whatsapp