Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation debuteaza la Le Mans

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Aston Martin DB4 GT Zagato este o masina de curse foarte rara din anii '60, dar toti cei care au o cat de vaga idee ce am vrut sa spunem, mai ales daca luam in calcul acea epoca "de aur" a automobilismului, stiu ca modelul nu este doar o masina de curse.

Usor si construit in totalitate de mana, cu o caroserie din aluminiu si un motor in sase pistoane, de 3,7 litri, modelul era la fel de frumos pe cat era de rapid. Aston Martin a construit doar 19 exemplare si mai adauga acum 19 unitati ale noului proiect Continuation.

Ei bine, primul exemplar a incercat sa castige publicul la Cursa de 24 de ore de la Le Mans 2019, care s-a desfasurat, pe cunoscutul circuit din Franta, in perioada 15-16 iunie.

Senzationalul DB4 GT Zagato Continuation ramane credincios modelului original la aproape toate capitolele. Masinile vor fi construite de Divizia Heritage a lui Aston in Buckinghamshire, printr-o combinatie de tehnologie moderna si multa manopera manuala.

De exemplu, caroseria noului DB4 are origine digitala, dar panourile de aluminiu au fost modelate de mana, folosind acelasi tehnici perfectate de inginerii si artizanii de alta data. Sub caroserie se afla o forma usoara tubulara, gandita pentru masinile de curse, din pachet facand parte si o cusca aprobata de FIA.

Nu toate componentele sunt, insa, originale. De exemplu, scaunele de curse, imbracate in piele, sunt construite din fibra de carbon.

Cu si mai multe schimbari ne intalnim sub capota, unde se afla o versiune originala a motorului in linie in sase pistoane, de 4,7 litri, care-l inlocuieste pe cel de 3,7 litri.

De aceea, noul DB4 GT Zagato Continuation depaseste 390 de cai, putere transmisa, prin intermediul unei cutii de viteze manuala, in patru trepte, numai catre rotile spate.

Noul Zagato se alatura familiei in crestere a modelelor Aston Martin Continuation, din care fac parte cele 25 de DB4 GT, lansate in 2016, sau DB5 Goldfinger Continuation, la care se lucreaza inca si va aparea pe piata in 2020, desi DB4 GT Zagato ar putea ajunge la clienti spre finalul acestui an.

Si pentru ca vorbim despre proprietari, a detine o masina atat de rara nu va fi deloc ieftin. Fiecare unitate pleaca de la un pret unitar de 6 milioane de lire sterline.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Aston Martin

Newsletter