1990 Mercedes-Benz Clasa G se tranforma din rugina in aur! Cei de la Legacy Overland ii redau viata!

1990 Mercedes-Benz Clasa G Legacy Overland

Nu stiu cati dintre voi ascultati Parazitii de pe aici, dar cu siguranta stiti macar proverbul care spune ca cele mai stralucitoare diamante se gasesc in noroi. Parazitii spuneau altfel, dar nu pot sa va scriu aici. Ei, pentru ca vin dintr-o scoala care m-a invatat sa scriu mult si sunt obsedata de metafore, am sa va spun una legata de masini: trebuie sa vezi aurul acolo unde este rugina.

Desigur, usor poetic si va veti intreba ce naiba legatura are cu masinile… dar daca aruncati un ochi in galerie, va veti da seama despre ce vorbesc. Apare in prim plan un Mercedes-Benz Clasa G, insa nu unul din cele recente, ci batrana marcii. Si nu orice batrana, ci una cu nume de cod: Wolf 250GD.

Si pentru ca Wolf 250GD arata cam ca un fel de Titanic de pe fundul marii daca te-ai duce acum sa-l cauti, Legacy Overland au decis ca ar fi o idee buna sa-l transforme in cel mai tare Clasa G pe care l-ai vazut vreodata.

Acest Clasa G nascut in 1990 nu arata foarte bine inainte sa intre pe mainile celor Legacy Overland, dar acest militar a primit imediat o uniforma noua si a fost lasat la vatra, insa a primit destul medalii si premii de onoare avand in vedere ca schimbarea s-a facut in toatalitate. Iar proportia de 100%, in acest caz, chiar inseamna dezmembrare pana la ultima piulita. Legacy Overland nu au spus ca a fost usor, insa rezultatul nu poate decat sa demonstreze ca munca asta nu-i pentru oricine.

Nu as incadra ce vedem in imagini in categoria tuning, mai mult restaurare, insa am putea trage de par notiunea de data aceasta si am putea spune ca tuningul a fost complet. Nisipul auriu de plaja s-a lasat peste caroseria acestui Mercedes-Benz Clasa G din 1990, caci vopseaua pe care au ales-o specialistii poarta numele Sandstorm Yellow.

Surpriza nu este doar nuanta de pe caroserie, ci si blocurile optice pe partea frontala si dorsala care primesc LED-uri. Si LED-urile pe o caroserie din ‘90 nu-s ceva pe care orice masina le-ar putea digera cu atata eleganta.

Jantele pe care le poarta fostul militar au diametru de 16 inch, iar anvelopele sunt speciale pentru off-road si sunt semnate de Cooper. Ceea ce nu v-am spus de la inceput si am lasat spre finalul articolului este faptul ca Legacy Overland l-au luat pe acest batranel, l-au scos din coma si l-au transformat in cel mai cool si vanjos off-roader pe care l-ai putea conduce vreodata.

Interiorul este imbracat in piele, iar sistemul audio Pioneer cu cinci difuzoare si Bluetooth iti spune ca in masina asta aurie careia ii se citeste ideea de bling-bling pe grila frontala nu ai cum sa asculti decat niste Dr. Dre, Snoop Dogg sau ceva Tupac… nu ai cum s-o simti altfel.

Newsletter

Whatsapp