1989 Jaguar Lister Le Mans Coupe este scos la vanzare! Pretul este unul acceptabil pentru oricine!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 28 Februarie 2018

Jaguar XJS model 1989, simbolul britanicilor a ajuns sa se vanda pe un pret de nimic, insa din ce cauza? Supercar-ul anilor ‘80 era demn de vremurile noastre intrucat dezvolta peste 600 de cai putere si atinge o viteza de 320 de kilometri pe ora. Bijuteria ce se afla sub capota celebrului model denumit de fani The Supreme XJS nu poate fi alta decat un V12 de 7.0 litri.

Daca judecam aspectul britanicului din ‘80, schimbarile suferite de caroseria cu doua portiere s-ar fi finalizat cu diferite critici, insa la acea perioada intreaga compozitie ce alcatuieste gustosul XJS este perfecta. Tot pe timpul acelor vremuri, majoritatea constructorilor de automobile urmareau dezvoltarea modelelor sport intr-un mod cat se poate de futurist, din acest motiv si interiorul suferea numeroase schimbari, combinatiile in nuante tipatoare fiind tot mai des intalnite la acestea.

Astfel, raportandu-ne strict la prezent, avand in fata un Lister Le Mans Coupe sau The Supreme (Jaguar XJS), nu mai conteaza nici modificarile aduse caroseriei, nici interiorul, intrucat toata atentia este focalizata pe propulsorul cu 12 cilindri in V de dimensiuni impresionante.

Cele doua compresoare ale V12-lui de 7.0 litri dezvolta nu mai putin de 600 de cai putere si un cuplu de 830 Nm. Daca raportam la prezent, aceste valori sunt mult peste ce intalnim astazi in materie de automobile moderne si cu toate astea, la acea perioada, mai aveau pasionatii vreun cuvant de spus? Cu siguranta britanicul XJS lasa in spate multe moderne de tip M, RS sau AMG, in special datorita top speed-ului ce ajunge la valoarea exacta de 321,8 kilometri pe ora.

Din nefericire, nici strainii nu mai pun pret pe pasiune, automobilul cu pricina fiind la vanzare pentru suma de doar 50.000 de euro. Prilejul oferit pasionatilor este incredibil, in mod special avand in vedere ca Jaguar XJS are doar 20.400 de kilometri parcursi, iar nou a costat 160.000 de lire.

Singurele minusuri pe care le are batranul XJS sunt reprezentate de consumul extrem de mare de carburant si de faptul ca ceasurile ce indica kilometrajul pot fi modificate. Astfel, afisajul celor peste 20.000 de kilometri nu este garantat 100%, insa un motiv ce contribuie la un procent major la aceasta afirmatie este ca motorul functioneaza impecabil.

Din acest motiv am mentionat mai sus ca este un adevarat prilej oferit pasionatilor faptul ca traditionalul Jaguar XJS V12 Twin-Supercharged, supranumit The Supreme, poate fi achizitionat la aceasta suma.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Autovehiculele, asa cum le vedem acum, nu au fost inventate intr-o singura zi, de catre un singur inventator. Istoria masinilor se intinde pe mai multi ani, iar noi, romanii, facem...
de - 6 Decembrie 2018
Paris-Dakar este una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate competitii auto din toate timpurile. Ceea ce inseamna ca nu este de mirare atunci cand auzim despre un automobil care...
de - 13 Noiembrie 2018
FSO Warszawa 200 este un nume important pentru orice polonez si pentru industria auto din acea tara. Si asta pentru ca Warszawa 200 a fost primul automobil pus pe picioare...
de - 11 Septembrie 2018
Toti producatorii auto sunt parca intr-o goana permanenta in construirea a tot mai multe masini noi si moderne, care sa se plieze cat mai bine pe nevoile clientilor tineri. Se...
de - 11 Septembrie 2018

Cele mai noi anunturi

22500.00 EUR - 14 Decembrie 2018
14999.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4350.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4300.00 EUR - 13 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare