Uitati de versiunile restaurate, acest Land Rover Seria IIA este vandut la un pret avantajos

1971 Land Rover Series IIA

Am vazut, in ultima vreme, multe modele restaurate Land Rover Defender si, desi suntem de acord cu versiunile modernizate ale acestor clasice, ducem lipsa unor restaurari de bun gust, care nu se ating prea mult de masina originala.

Din fericire, am reusit sa gasim aceasta varianta restaurata a unui model Land Rover Seria IIA, din 1971, care este vanduta, pentru 59.900 de dolari, de Classic Car Studio din St Louis. Pentru noi, aceasta suma pare o afacere excelenta, in comparatie cu versiunile Defender pe care le-am vazut in ultima vreme.

Vanzatorul sustine ca modelul off-road clasic britanic a trecut printr-o operatie de restaurare completa si ca exista, chiar, si o documentatie foto a intregii operatiuni.

Caroseria din aluminiu a fost demontata, indreptata si vopsita, suspensiile sunt complet noi (amortizoare, bucse si arcuri), iar motorul pe benzina de 2,25 litri a fost refacut in totalitate.

Propulsorul in patru cilindri beneficiaza de un nou carburator Weber, pompe noi de apa si benzina, de un nou alternator, un nou etaj de aprindere, dar si de un nou radiator.

Acest adevarat bunic Defender are si transmisia reconstruita, dar si noi diferentiale fata/spate, o noua directie, noi cablaje si multe, multe altele. In principiu, cel care s-a ocupat de restaurare a scapat de tot ce trebuia sa scape si a reconditionat tot ce treuia reparat.

In cabina, aceasta versiune Land Rover Series IIA se bucura de butoane noi, de un interior refacut cu componente proaspete, de un nou sistem de incalzire Smiths, dar si, printre altele, de noi garnituri de etansare.

Combinand un exterior de culoare rosie cu un interior negru, acest clasic off-road are doar putin peste 24.000 de km la bord. Masina este, acum, in cautarea unui nou proprietar, unul pregatit sa cheltuiasca aproape 60.000 de dolari pentru o bucata importanta din industria auto britanica.

Specialistii de la Classic Car Studio sustin ca pretul pentru replicarea acestei restaurari ar fi "astronomic", asa ca aceasta afacere ni se pare mai mult decat buna.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter