Dodge Charger din 1970 cu motor de 1650 de cai putere! Pretul este pe masura!

Speedkore Tantrum Dodge Charger

Ce ati spune despre un model Dodge Charger scos la vanzare? Nu stim cat de mult v-ar incanta pe voi aceasta veste, insa va asiguram ca pe unii colectionari sau pasionati auto i-ar interesa foarte mult sa afle mai multe detalii. Chiar si asa, ne-am gandit sa va spunem si voua mai multe detalii despre acest model, mai ales pentru ca este unul special.

Ei bine, acest Dodge Charger a fost construit de specialistii de la Speedkore, avand o motorizare mai mult decat surprinzatoare. Dar aflam asta un pic mai tarziu, asa ca ramaneti alaturi de noi si in randurile urmatoare! 

Cei de la Speedkore si-au dorit ca aceasta masina sa nu moara, chiar daca are o varsta mai mult decat respectabila. Cum nu erau interesati de o restaurare clasica, acestia s-au gandit la o varianta de restaurare ceva mai speciala. Mai exact, cu niste piese moderne la care nu te-ai fi gandit probabil niciodata. Cei de la Speedkore si-au propus sa schimbe complet aceasta masina si sa ii dea o imagine cat mai nebuneasca posibila. Si au si reusit din cate putem vedea! Insa nu le-a fost deloc usor, acestia muncind pe rupte pentru a pune pe picioare un astfel de muscle-car! 

In primul rand, cei de la Speedkore au umblat la mai multe elemente exterioare, inlocuindu-le cu unele realizate din fibra de carbon. Mai exact, este vorba despre aripi, capota sau spoilere. De asemenea, grila a fost realizata manual dintr-o singura bucata de aluminiu.

Sasiul a fost si el construit de la zero, iar suspensia inlocuita cu una performanta. Puntea spate este una specifica unui model Ford, iar franele sunt unele cu discuri de 14 inci. Suna destul de interesant pana acum, nu-i asa?! Si nici macar nu am ajuns la cea mai importanta parte despre care trebuie sa va povestim! 

Ei bine, cei de la Speedkore au echipat acest Dodge Charger cu o unitate de motorizare V8, bi-turbo, cu o capacitate de 9.0 litri. Da, nu am facut nicio greseala. Este vorba despre un motor de barca de competitie, gata sa dezvolte nu mai putin de 1.650 de cai putere. Puterea este transmisa puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte. 

Bolidul a fost rebotezat Tantrum si a fost prezentat in urma cu trei ani in cadrul show-ului SEMA din Las Vegas. Nu in ultimul rand, Tantrum si-a facut aparitia chiar si in The Fate of the Furious, ultima parte a celebrului Fast and Furious.

Sursa: jamesedition.com

Newsletter

Whatsapp