Ferrari 250 GTO devine cea mai scumpa masina vanduta vreodata

Articol scris de Adi S., in data de 30 August 2018

Concursul de Eleganta de la Pebble Beach nu ne-a adus doar noi concepte cat se poate de interesante, ci si cea mai scumpa masina vanduta vreodata in intreaga lume. Este vorba despre un model Ferrari 250 GTO, fabricat tocmai in anul 1962.

Modelul licitat la sfarsitul saptamanii trecute este doar unul dintre cele 36 de exemplare care au fost construite la acea vreme, intre anii 1962 si 1964. Avand in vedere seria limitata in care se regaseste, Ferrari 250 GTO este un model dorit de toti colectionarii auto din intreaga lume. Drept pentru care, atunci cand se organizeaza o licitatie, milioanele de dolari curg!

Exemplarul scos la licitatie de casa specializata RM Sotheby’s este chiar mai special decat ati putea crede. Avand seria de sasiu cu numarul 3413GT, acest exemplar a fost cel de-a treilea construit in anul 1962. Insa nu asta e special, ci faptul ca la acea vreme, acest exemplar a fost utilizat ca masina de teste. Asadar, un motiv in plus care a reusit sa ii creasca si mai mult pretul acestui model Ferrari 250 GTO. Insa asta nu este tot, acest exemplar se poate lauda chiar si cu un trecut extrem de glorios.

La inceputul anului 1962, acest exemplar Ferrari 250 GTO a participat, mai mult experimental, la targul Targa Florio. Apoi, masina a fost vanduta lui Edoardo Lualdi Garibaldi, un pilot italian de curse. Garibaldi a participat la volanul acestui Ferrari 250 GTO la nu mai putin de zece curse pe parcursul anului 1962.

In noua dintre acestea, Garibaldi a reusit sa treaca primul linia de sosire, in timp ce in cea de-a zecea cursa a terminat pe locul secund. Drept urmare, acest model a reusit sa castige in acel an si titlul national in Italia in categoria GT.

La momentul fabricarii, un model Ferrari 250 GTO era vandut cu doar 18.000 de dolari. Insa, la acea vreme, aceasta suma era una uriasa. Insa, nu oricine putea cumpara un astfel de model, insusi Enzo Ferrari fiind cel care aproba vanzarea unui exemplar. Intre timp, Ferrari 250 GTO a fost numita drept una dintre cele mai bune masini de sport din toate timpurile.

Asa cum spuneam si la inceput, acest Ferrari 250 GTO a devenit acum cea mai scumpa masina vanduta vreodata in lume in cadrul unei licitatii publice. Noul proprietar a oferit nu mai putin de 48.4 milioane de dolari pentru a isi putea completa colectia cu un astfel de model special!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

E un moment important pentru iubitorii de masini, unul in care restaurarea si modernizarea masinilor mai vechi devine o afacere excelenta. De aceea, pe langa multele variante Porsche deja existente...
de - 20 Martie 2019
Trebuie sa incepem cu ceea ce e evident: a fost nevoie de 6.000 de ore pentru a construi aceasta combinatie extrema de masina. Este vorba despre un Chevrolet din 1937,...
de - 19 Martie 2019
In momentul in care Porsche a decis sa inlocuiasca de pe piata senzationalele masini sport 356, si-a asumat un risc cu adevarat serios. Asta chiar daca departamentul de vanzari al...
de - 19 Martie 2019
In 1975, in momentul in care Jaguar lansa noul XJ-S, toata lumea a urat masina. Ca succesor spiritual al celebrului XKE, noul model de top creat la Coventry nu a...
de - 15 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare