Un Porsche 356 Speedster din 1957 gasit prin hambarele din Texas

1957 Porsche 356 Speedster

In cazul in care esti unul dintre acei pasionati auto care sunt dispusi sa faca orice sacrificii si sa plateasca oricat pentru un automobil de epoca, atunci in mod sigur te vom pune pe ganduri cu acest nou articol. Si chiar daca nu faci parte din acea categorie exclusivista de colectionari auto cu dare de mana, suntem mai mult ca siguri ca randurile urmatoare te vor entuziasma la fel de tare ca si pe noi. Nu de alta, dar este vorba despre un exemplar Porsche 356 Speedster, construit in urma cu mai bine de jumatate de secol.

Dupa succesul reportat de Porsche 356, model considerat de multi ca fiind primul exemplar din portofoliul companiei germane, importatorul de masini Max Hoffman a vazut o oportunitate deosebita pe piata auto din Statele Unite intr-un asemenea model. Hoffman si-a dorit un cabriolet german, capabil sa concureze de la egal la egal cu popularele roadstere sportive aduse din Marea Britanie, dar care sa nu coste atat de mult precum un Porsche 356.

Beneficiind de un design minimalist si mai mult decat interesant pentru acea vreme, Porsche 356 Speedster a devenit rapid un model la moda printre bogatii Statelor Unite. La fel ca marea majoritate a modelelor Porsche 356 Speedster construite la acea vreme, si modelul despre care vorbim este echipat cu o unitate de motorizare cu patru cilindri de 1582 cmc si care este capabila sa dezvolte 60 de cai putere.

Acestui propulsor i se alatura un carburator Solex in dublu corp si o transmisie manuala cu patru rapoarte. Un punct interesant al modelelor 356 Speedster o reprezinta suspensia fata si spate independenta, un element care parea ceva destul de neobisnuit pentru acea perioada.

Modelul Porsche 356 Speedster despre care vorbim in articolul de fata a fost descoperit recent intr-un garaj al unei familii din statul Texas, Statele Unite ale Americii. Acestia l-au cumparat la mana a doua inca din 1967 si, dupa cateva drumetii pe soselele americane si una chiar pana in Mexic, a ajuns in garajul casei pe ideea ca intr-o buna zi va fi reconditionat.

Exemplarul de colectie a rezistat in conditii foarte bune la adapostul garajului familiei proprietarului, beneficiind totodata si de clima destul de uscata din aceasta arie geografica. Superbul exemplar Porsche 356 Speedster va face obiectul unei licitatii organizate de celebra casa de licitatii RM Sotheby’s in acest sfarsit de saptamana. Conform specialistilor, modelul va fi vandut contra unei sume cuprinse intre 200.000 si 250.000 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter