Poate nu va vine sa credeti: acest Porsche 356 plin de rugina costa mai mult decat un 911

Porsche 356 Ruginit

Acest Porsche 356 Coupe din 1952 are mare nevoie de atentie si, poate cel mai important lucru, cauta un nou proprietar. Este, insa, o afacere buna?

Primul lucru pe care-l observi la anuntul de vanzare de pe eBay este pretul masinii din spatele titlului "Buy It Now": 82.500 dolari. O suma serioasa, mai ales daca iei in calcul faptul ca acest clasic 356 nu este operational si are nevoie de o restaurare completa pentru a ajunge la forma sa cunoscuta.

Cel care vinde masina sustine ca acest Porsche 356 are acelasi prorietar din anii '70, vopseaua sa originala fiind gri Fish Silver, o nuanta senzationala care, la lumina, poate fi confundata cu un albastru deschis.

Din pacate, desi modelul a fost detinut de un singur proprietar de-a lungul intregii sale vieti, interiorul este "copt" si plin de rugina, asa ca e clar ca masina a cam fost neglijata.

Aproape totul, de la caroserie pana la jante, este acoperit de rugina. Sa nu mai spunem ca lipsesc cu desavarsire stopurile originale sau emblemele Porsche.

Asa cum va spuneam, ne intalnim cu aceeasi poveste si in cabina. Pe podea si pe portiere ne intalnim cu "tone" de rugina, pentru toate aceste suprafete fiind necesara operatiunea de demontare si refacere.

Cu siguranta, munca de restaurare a acestui 356 la forma sa originala va fi de lunga durata, migaloasa si destul de scumpa. Si mai dificile par sa fie reparatiile structurale ale masinii, de care va fi nevoie, dar si reparatiile la sistemul de propulsie.

Pe de alta parte, daca acest model 356 este readus la fosta sa glorie pentru o suma rezonabila, s-ar putea dovedi a fi un proiect extrem de profitabil, de vreme ce masina poate ajunge la sume de peste 200.000 de dolari.

Newsletter

Whatsapp