Modelul electric Mercedes EQC-Benz va fi lansat in septembrie la Salonul Auto de la Paris 2018

Mercedes-Benz Generation EQ Concept

In urma cu doi ani, cei de la Mercedes-Benz ne vorbeau despre lansarea brandului EQ, un brand care sa fie format dintr-o gama de masini electrice. Vrem sau nu sa recunoastem, tendinta masinilor electrice este in continua crestere, ceea ce i-a facut pe producatori sa adopte aceasta strategie.

La Paris am putut vedea conceptul unui prim model electric care sa ajunga sub acest brand EQ, iar acum se pare ca suntem tot mai aproape de a face cunostinta cu acest model. Cu mai bine de doua luni in urma au aparut si primele imagini cu EQC, asa cum a fost numit acest model.

Germanii au pus mare pret pe dezvoltarea acestui model, muncind din plin in ultimii patru ani pentru a pune pe picioare un model perfect. Primele luni ale anului au fost utilizate de cei de la Mercedes pentru a testa modelul EQC in cele mai dificile conditii.

Chiar daca masina a putut fi surprinsa in timpul acestor teste, aceasta era sub camuflaj, ceea ce facea ca noi sa nu putem vedea toate detaliile de design cu care va veni in fata noastra. Insa, mai avem foarte putin pana vom putea vedea in fata ochilor acest nou Mercedes-Benz EQC.

SUV-ul Mercedes EQC va fi lansat in cadrul unui eveniment special organizat la Stockholm in data de 4 septembrie. Desi inca nu se stie nimic singur pana in acest moment, cel mai probabil, Mercedes-Benz EQC va ajunge in fata publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris 2018.

Nici despre debutul vanzarilor pentru acest model nu se stie nimic, insa mai mult ca sigur acestea vor incepe pe parcursul anului urmator. Stim ca toti sunteti curiosi cu privire la ce va putea acest prim model din noua gama EQ, insa va mai trebui sa asteptam cu totii cateva luni pentru a afla toate aceste detalii.

Insa, ne putem aduce detaliile tehnice care ne-au fost prezentate odata cu conceptul EQC. In versiunea de concept, EQC are sub capota doua unitati de motorizare electrice, unul montat pe puntea fata, in timp ce celalalt este amplasat pe puntea spate. Cele doua motoare pot dezvolta impreuna nu mai putin de 400 de cai putere sau chiar peste, o cifra impresionanta am putea spune.

Cu o asemenea putere, Mercedes EQC s-ar putea lauda cu un timp de doar 5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. De asemenea, si la capitolul autonomie se pare ca lucrurile stau foarte bine. Cu un acumulator cu capacitate de peste 70 kWh, autonomia este de aproximativ 500 de kilometri. Ramane sa vedem ce schimbari fac cei de la Mercedes pentru versiunea de serie!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter