Salon Auto Paris 2018: Toyota aduce in Europe noua generatie RAV4

Salon Auto Paris 2018: Toyota aduce in Europe noua generatie RAV4

Toyota a adus la Salonul Auto de la Paris 2018 si versiunea europeana a lui RAV4, model ajuns in prezent la cea de-a cincea generatie. RAV4 a mai avut parte de o prezentare, in urma cu aproape jumatate de an, insa aceea a fost versiunea dedicata pietei de peste Ocean. Asiaticii au considerat ca evenimentul de la Paris este o ocazie numai buna pentru aparitia lui RAV4, asa ca astazi vom vorbi despre toate detaliile cu privire la acest model. Pana atunci insa, va mai spunem ca RAV4 va ajunge pe piata abia la inceputul anului 2019.

Modelele noii generatii RAV4 beneficiaza de un look ceva mai agresiv, care va fi primit bine de public, cel mai probabil. Noile modele au fost construite avand la baza platforma Toyota New Global Architecture (TNGA). Chiar daca lungimea noilor modele este putin mai mica, ampatamentul lor a crescut cu 30 de mm, pana la 2.690 mm.

Asiaticii descriu noul model ca fiind unul care se poate descurca in conditii excelente in off-road. La asta contribuie si garda de sol, care este mai mare cu 15 mm fata de generatia anterioara, respectiv si jantele care sunt acum mai mari, de 18 sau chiar 18 inci. De asemenea, noul RAV4 vine cu un sasiu mai rigid cu 57% in comparatie cu generatia anterioara. In plus, noile modele se pot mandri cu o stabilitate si cu o manevrabilitate mai mare, in conditiile in care noua generatie este echipata si cu noua suspensie spate multilink.

Interiorul arata destul de bine si este dotat, de asemenea, cu tehnologii de cea mai noua generatie. Spre exemplu, RAV4 este primul model Toyota care este echipat cu o oglinda centrala digitala. Prin apasarea unui buton, oglinda poate transmite imagini filmate prin intermediul unei camere video montata pe luneta. Noile modele beneficiaza acum si de un nou display Multi Information, cu dimensiunea de 7 inci.

Din punct de vedere tehnic, Toyota RAV4 este disponibil fie intr-o versiune hibrid, fie intr-una pe benzina. Versiunea pe benzina este echipata cu o unitate de motorizare pe benzina cu patru cilindri, cu capacitate de 2.5 litri, capabila sa dezvolte 222 de cai putere. Ca cifra de performanta, va putem spune ca aceasta versiune are nevoie de 8.1 secunde pentru a asigura un sprint de la 0 la 100 km/h. RAV4 Clasic este echipata cu o unitate pe benzina, cu capacitate de 2.0 litri. Asiaticii se asteapta ca cea mai mare parte (90%) dintre masinile vandute in Europa sa fie hibride.

VIDEOCLIPUL ZILEI