Salonul Auto Paris 2018: Mercedes-Benz prezinta noua generatie a monovolumului Clasa B

Salonul Auto Paris 2018: Mercedes-Benz prezinta noua generatie a monovolumului Clasa B

Salonul Auto de la Paris 2018 ne aduce in prim plan si o noua generatie a monovolumului Mercedes-Benz Clasa B, care se prezinta cu o serie importanta de schimbari interesante. Desi acest segment al monovolumelor nu se mai bucura de o popularitate foarte mare, iata ca cei de la Mercedes-Benz acorda inca o atentie sporita acestui model! Haideti sa vedem cu ce schimbari vine aceasta noua generatie!

Vorbim in primul rand de partea tehnica, asa ca va spunem ca noua generatie Mercedes-Benz Clasa B este disponibila in doua versiuni pe benzina, respectiv trei versiuni diesel. Daca preferati o motorizare pe benzina, va trebui sa apelati la unitatea de motorizare de 1.33 litri, disponibila in doua versiuni de putere. Versiunea B 180 beneficiaza de 136 de cai putere si de un cuplu maxim de 200 Nm, in timp ce versiunea B 200 se poate mandri cu o putere de 163 de cai si cu un cuplu de 250 Nm.

In cazul in care sunteti fani ai motorizarilor diesel, veti avea la dispozitie trei variante dintre care puteti alege. Versiunea B 180 d aduce cu sine un motor pe motorina, cu capacitate de 1.5 litri, capabil sa dezvolte 116 cai putere si un cuplu maxim de 160 Nm.

Versiunea B 200 d presupune o unitate de 2.0 litri, capabila sa ofere 150 de cai si un cuplu de 320 Nm. In cele din urma, cea mai puternica versiunea, B 220 d, se poate lauda tot cu o unitate de 2.0 litri, dar care e capabila sa dezvolte 190 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm.

Toate versiunile prezentate mai sus vin in standard echipate cu o transmisie automata cu sapte trepte si cu dublu ambreiaj. Exceptii de la aceasta regula sunt versiunile diesel echipate cu unitatea de 2.0 litri, care vin echipate cu o transmisie automata cu opt trepte.

Din punct de vedere estetic, noua generatie Clasa B se poate mandri cu un look ceva mai sportiv, la asta contribuind din plin noile linii de design adoptate. Noua generatie vine si cu un ampatament mai mare, ajungand acum pana la 2.729 mm. Noile modele sunt echipate cu jante cu dimensiuni intre 16 si 19 inci. De asemenea, germanii ne mai spun si despre coeficientul aerodinamic al noului model, care este de 0.24.  

La nivelul habitaclului, putem spune ca germanii s-au inspirat de la noua generatie Clasa A. Noile modele promit a oferi un grad inalt de confort atat soferului, cat si pasagerilor, scaunele beneficiind de control climatic si de functia de masaj ortopedic.

Volumul portbagajului este de 455 de litri, insa poate fi marit pana la 1.540 de litri. Lumina ambientala de la interior este disponibila in nu mai putin de 64 de combinatii de culori. Clientii pot opta si pentru un sistem Head-Up Display, care este oferit ca optiune suplimentara.

VIDEOCLIPUL ZILEI