Salon Auto Paris 2018: Kia prezinta versiunea GT Line pentru modelele Ceed

Salon Auto Paris 2018: Kia prezinta versiunea GT Line pentru modelele Ceed

Editia din acest an a Salonului Auto de la Paris ne aduce o noutate importanta si din partea celor de la Kia, care tocmai ce au prezentat versiunea GT Line dedicata modelelor Ceed si Ceed Sportswagon. Ambele modele, echipate astfel, vor putea fi cumparate incepand cu primele luni ale anului urmator. Pachetul pregatit de asiatici aduce cu sine mai multe schimbari interesante, atat la nivel exterior, cat si la nivelul habitaclului.

Daca ne uitam mai atenti, am putea spune ca sud-coreenii s-au inspirat un pic in dezvoltarea acestui pachet de la versiunea de performanta Ceed GT. Haideti sa descoperim impreuna ce surprize ne-au pregatit cei de la Kia!

Asa cum spuneam si mai devreme, acest pachet GT Line aduce cu sine, in primul rand, cateva modificari de ordin exterior. Daca ne uitam in fata, vom regasi mai intai o noua rama a grilei frontale pe care ne-o propun cei de la Kia. Apoi, vom regasi spoilere noi, restilizate, atat pentru partea frontala, cat si pentru spate. Specialistii de la Kia ne propun in acest pachet si rame noi pentru luminile de ceata. Nu in ultimul rand, pachetul GT Line aduce si niste jante cu design special, cu dimensiuni de 17 sau 18 inci.

Avem, de asemenea, si cateva modificari si surprize pregatite si la nivelul habitaclului. Cel mai probabil, prima si prima data vom vedea ca avem un nou volan. Avand in vedere ca vorbim despre un pachet GT Line, era chiar de asteptat sa primim si un set nou de scaune sport. Nu in ultimul rand, sud-coreenii au umblat si la plafon, pe care il vom gasi acoperit cu un material de culoare neagra.

Din punct de vedere tehnic, versiunea GT Line va fi disponibila in trei versiuni. Cei care isi doresc o motorizare pe benzina, vor putea opta intre cele doua versiuni oferite de cei de la Kia. Versiunea mai accesibila ne propune o unitate de motorizare cu capacitate de 1.0 litru, capabila sa dezvolte 120 de cai putere si un cuplu maxim de 172 Nm. Daca va doriti ceva mai mult, puteti opta pentru un propulsor cu capacitate de 1.4 litri, capabil sa ofere 140 de cai putere si un cuplu de 242 Nm.

In cazul in care preferati o motorizare pe motorina, singura unitate de motorizare disponibila va fi cea de 1.6 litri. Insa, aceasta va fi oferita in doua versiuni de putere: 115, respectiv 136 de cai.

Standard, toate motorizarile despre care am vorbit in randurile anterioare vor fi cuplate la o cutie de viteze manuala, cu sase trepte. Insa, cei care doresc pot opta pentru o transmisie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj, disponibila pe versiunile mai puternice.

VIDEOCLIPUL ZILEI