Salon Auto Paris 2018: Dacia prezinta cel mai puternic Duster din gama, cu motor de 1.3 litri (TCe) benzina!

2019 Dacia Duster 1.3 TCe Benzina

Va spuneam in urma cu cateva zile ca cei de la Dacia ne pregatesc o surpriza interesanta pentru Salonul Auto de la Paris 2018, eveniment care isi va deschide portile pentru public peste doar 48 de ore. Ei bine, avem o veste foarte buna dinspre producatorul de la Mioveni! Dacia Duster va fi disponibil incepand de acum cu noul motor de 1.3 litri TCe pe benzina, oferit in versiuni de 130 si 150 de cai putere.

Asadar, daca sunteti hotarat asupra unui model Duster si mai aveti putina rabdare, ati putea pleca acasa la volanul celui mai puternic model produs vreodata de Dacia. Noul motor va fi disponibil atat pe versiunile 4x2, cat si pe versiunile 4x4.

La finele anului trecut, reprezentantii Aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi si Daimler anuntau dezvoltarea unui nou motor pe benzina cu capacitate de 1.3 litri. Primele modele care au primit aceasta echipare au fost Renault Scenic si Grand Scenic, insa chiar de atunci exista varianta ca acest nou propulsor sa ajunga si pe un model Dacia.

Oficialii au anuntat la acea vreme ca acest nou motor contribuie la un consum de carburant mai mic si la un grad de emisii mai scazut. De asemenea, aceasta noua unitate ofera un cuplu mai bun la turatii mici si mai constant la turatii inalte. Motorul este echipat, de asemenea, si cu un filtru de particule.

Asa cum spuneam mai devreme, noua unitate de motorizare va fi oferita in gama Duster in doua versiuni de putere. Cea mai accesibila presupune o putere de 130 de cai la 5.000 rpm si un cuplu maxim de 240 Nm.

Daca va doriti ceva mai puternic, puteti opta pentru versiunea care dezvolta 150 de cai putere la 5.250 rpm si un cuplu maxim de 250 Nm. Pentru moment, nu s-au facut declaratii cu privire la transmisiile care vor insoti aceste doua versiuni de motorizare. Insa, este posibil ca prima dintre ele sa beneficieze de o cutie manuala, in timp ce cea de-a doua sa fie cuplata la o transmisie automata.

Introducerea acestui nou motor nu este singura surpriza pe care ne-au pregatit-o cei de la Dacia pentru acest Salon Auto de la Paris. Reprezentantii Dacia au mai anuntat si modernizarea sitemului Media Nav Evolution.

Dupa aceasta modernizare, sistemul va integra aplicatiile de conectivitate Apple Car Play, respectiv Android Auto. Aceasta noua versiune va fi disponibila inca din acest sfarsit de an, iar pretul ei va ramane acelasi ca si pana in prezent.

Videoclipul zilei
Sursa: Dacia

Newsletter