Acesta este noul Audi e-tron, SUV-ul electric al marcii germane! Pretul este pe masura!

2019 Audi e-Tron SUV

2019 Audi e-tron este primul vehicul complet electric, de serie, al foartei cunoscute marci din Germania. Ceea ce trebuie sa stim, in acest moment, este ca producatorul va prezenta noul SUV sport, disponibil si pentru drumurile de zi cu zi, in premiera la San Francisco.

Ei bine, aflat in stationare sau in miscare, noul Audi e-tron este cu adevarat electrizant. Partile laterale sunt foarte expresive, iar partea spate si sigla frontala simplificata sunt primii indicatori ca avem de-a face cu tehnologii electrice de cea mai noua generatie.

Masina este propulsata de doua motoare electrice care nu polueaza si sunt extrem de silentioase. In plus, producatorul foloseste o noua generatie de sistem quattro, asa ca tractiunea integrala ofera o aderenta excelenta si o foarte buna dinamica la mers. Mai mult, acest sistem asigura variatia continua si o distributie ideala a fortei intre cele doua axuri, totul intr-o fractiune de secunda.

Un factor important al caracterului sport al masinii este reprezentat de dinamica transversala nemaipomenita a modelului, centrul scazut de greutate si pozitia centrala in care sunt amplasate bateriile. Si pentru ca vorbim de baterii, acestea ofera o autonomie destul de buna, iar pozitia lor garanteaza si o buna tinuta a masinii la drum lung. Sa nu uitam, de asemenea, ca 90 de procente din procesul de franare reincarca bateriile prin intermediul motoarelor electrice, insa in combinatie cu sistemul de control electro-hidraulic al franelor. Audi este primul producator auto care foloseste acest sistem pe un vehicul electric de serie.

La eficienta masinii contribuie semnificativ, fara indoiala, si partile aerodinamice foarte frumos gandite de inginerii germani. Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestui concept este optiunea oglinzilor exterioare virtuale, o premiera pentru un model de serie dar vazute si pe noul Lexus ES. In acest fel, nu numai ca vorbim despre o mai buna aerodinamica, dar trebuie sa remarcam si evolutia factorului digital la un alt nivel.

Noul Audi e-tron va iesi pe portile fabricii ecologice din Bruxelles si va fi livrat in Europa catre finalul acestui an. Pretul de plecare al acestui SUV electric in Germania este de 79.900 de euro. Ce parere aveti?

Design Interior

La interior, noul Audi e-tron ofera mult spatiu si confort, asemeni modelelor tipice ale producatorului. In plus, avem parte de materiale de cea mai buna calitate, finisaje premium si, pentru cei interesati, o foarte facila modalitate de personalizare a cabinei.

De la sistemul de navigatie, care stabileste ruta masinii (cu tot cu punctele de incarcare de pe traseu), cel de plata automata la statiile de incarcare, dar si modul in care modelul poate fi controlat printr-o aplicatie de smartphone inseamna ca Audi e-tron este extrem de bine conectat la tehnologie. Masina este echipata cu un sistem media de navigatie high-end (MMI) care include, standard, conexiune avansata LTE si un hotspot Wi-Fi.

Nu lipsesc sistemele de asistenta a soferului. De exemplu, asistentul standard pentru eficienta promoveaza un stil de condus economic oferind in avans informatii si participand activ la recuperarea automata a energiei. Daca soferul alege asistentul adaptiv la drum, sistem de care vorbim poate frana sau accelera in acelasi mod.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter