Salon Auto Paris 2018: Renault prezinta K-ZE Concept, un mini SUV electric destinat pietei din China

Salon Auto Paris 2018: Renault prezinta K-ZE Concept, un mini SUV electric destinat pietei din China

Renault a prezentat la inceputul acestei saptamani K-ZE Concept, un mini SUV electric cu care francezii spera sa dea lovitura pe piata asiatica. Conceptul a fost prezentat chiar cu cateva ore inainte de deschiderea pentru presa a Salonului Auto de la Paris 2018, ale carui porti s-au deschis astazi si pentru publicul larg. Insa, cei de la Renault au ales sa organizeze un eveniment special pentru lansarea acestui concept.

Asa cum va spuneam si la inceput, noul model va fi disponibil pentru inceput exclusiv pe piata din China. Asadar, chinezii il vor putea cumpara incepand cu prima parte a anului 2019. Chiar daca nu va fi disponibil si pe plan european, haideti sa aflam si noi despre ce este vorba cu acest concept K-ZE.

Probabil stiti asta deja, insa cei de la Renault au adoptat deja o strategie electrica clara in ultima perioada, toate eforturile lor concentrandu-se in aceasta directie. Prin urmare, si acest concept K-ZE este tot unul cu propulsie electrica. Reprezentantii producatorului francez nu au vrut sa ne dea detalii deocamdata cu privire la partea tehnica a acestui model.

Insa, acestia si-au aratat disponibilitatea in a ne povesti despre bateriile gandite pentru acest concept. Bateriile folosite vor avea o capacitate de incarcare suficienta pentru parcurgerea a 250 de kilometri, dupa o singura incarcare. Aceasta autonomie este calculata direct conform standardelor NEDC.

Carlos Ghosn, CEO al Grupului Renault, vorbeste inca o data despre strategia electrica pe care se bazeaza la acest moment brandul pe care il conduce. Ghson aminteste faptul ca Renault a fost „un pionier pe piata electrica din Europa”. Ghosn ofera presei si o descriere a noului K-ZE, numindu-l un „mini SUV accesibil si gandit pentru deplasarile din mediul urban”.  Bineinteles, la acest moment nu se stie care va fi pretul versiunii de serie, insa este important faptul ca ni s-a spus deja ca va fi un model considerat accesibil.

Fiind vorba despre un mini SUV, versiunea de serie a conceptul K-ZE va intra direct in segmentul A, acolo unde batalia pentru o cifra de vanzari mare nu este deloc usoara. Asadar, ne asteptam la o lupta interesanta pe acest segment A incepand cu aceasta data. Insa, sa nu uitam ca aceasta versiune de serie a lui K-ZE va fi disponibila doar pe piata din China pentru inceput.

Modelele care vor fi derivate din acest concept vor fi comercializate mai apoi in intreaga lume. Insa, pana atunci nu ne ramane decat sa vedem care va fi succesul versiunii de serie in China!

VIDEOCLIPUL ZILEI