Salon Auto Paris 2018: Renault EZ-Ultimo Concept sau cum arata mobilitatea autonoma premium!

Salon Auto Paris 2018: Renault EZ-Ultimo Concept sau cum arata mobilitatea autonoma premium!

Va mai amintiti conceptul Renault EZ-Pro de luna trecuta? Era vorba despre un posibil design pentru un vehicul de marfa autonom, menit sa fie folsit in convoaie de gen.

Ei bine, in prima zi de la Salonul Auto de la Paris 2018, producatorul francez a prezentat un alt concept interesant (il putem numi chiar studiu) botezat Renault EZ-Ultimo, care ne ofera o imagine in premiera a ceea ce se vrea a fi viitorul premium al vehiculelor de transport persoane autonom.

„De vreme ce trendurile se schimba in ritm foarte rapid si din ce in ce mai multi clienti sa gandesc la servicii de transport personal, suntem siguri ca, foarte curand, ne vom intalni cu o noua paradigma in ceea ce priveste mobilitatea”, a declarat Laurens van den Acker, unul dintre oficialii Departamentului de design al marcii franceze.

„Urmand aceasta adevarata revolutie a transportului, EZ-Ultimo ofera o experienta de lux unica intr-un vehicul robotizat care poate fi adaptat in functie de firma care se ocupa de transport”, a continuat oficialul francez.

Mai simplu spus, aceasta este o masina complet autonoma si conectata electric, gandita sa-si transporte clientii din punctul A in punctul B intr-o atmosfera premium.

Vehiculul poate fi valabil pentru o singura cursa, dar ar putea fi inchiriat si pentru o ora sau pentru o zi, avand destula versatilitate pentru escursii private in orase, experiente turistice premium sau chiar calatorii de afaceri.

Cabina vehiculului autonom a oferit libertatea designerilor de a experimenta, astfel ca rezultatele sunt cu adevarat fenomenale si, nu in ultimul rand, futuristice.

Pentru a garanta un acces cat mai facil in cabina, noul concept ofera usi automate foarte mari si scaune rotative. La interior, Renault promite „materiale de cea mai buna calitate, printre care lemn, marmura si piele, pentru o atmosfera cat mai relaxata si mai placuta”.

Un drum autonom confortabil are nevoie, dupa parerea noastra, de cea mai buna platforma de conectivitate si de experiente premium, asa ca Renault prezinta cu mandrie ceea ce reprezinta cel mai nou sistem de infotainment al marcii, numit „Augmented Editorial Experience”.

In plus, producatorul francez isi prezinta creatia ca fiind „o experienta imersiva realista care combina un continut premium personalizat cu experiente multimedia si cu mobilitatea”.

Noul EZ-Ultimo foloseste aceeasi arhitectura electrica pe care am intalnit-o pe EZ-Go sau pe EZ-Pro, dar Renault nu vrea, deocamdata, sa ofere mai multe detalii de propulsoarele sale electrice.

VIDEOCLIPUL ZILEI