Infiniti Project Black S: prototipul care ofera tehnologie F1!

Infiniti Project Black S: prototipul care ofera tehnologie F1!

In 2017, Infiniti ne-a prezentat un prototip interesant: Q60 Project Black S. In acel moment, producatorul vorbea despre o explorare a unui amestec intre tehnologiile hibride din Formula 1, imprumutate de la echipa RenaultSport, si o masina standard.

Ei bine, Infiniti revine acum cu inca o idee interesanta: prototipul Project Black S. Ce ne-a sarit pentru prima data in ochi sunt similaritatile cu modelul din 2017. Noul prototip are la baza, asemeni versiunii din 2017, un model Infiniti Q60 Red Sport 400, dar vine cu un nou pachet de propulsie.

Oficialii producatotului sustin ca acest nou prototip ilustreaza „dorinta companiei de a dezvolta propulsoare electrice de inalta performanta, inspirandu-se din experienta aliantei gigantilor Renault-Nissan-Mitsubishi”.

Asa cum stiti, Infiniti planuieste sa inceapa electrificarea masinilor sale din 2021, totul treptat, pornind de la noile modele, si avand la baza conceptul Q Inspiration si viitoarea sa platforma. Planul include vehicule pe baterii si sisteme unice e-POWER, care vor combina performanta cu autonomia.

Pana cand aceste modele vor incepe sa iasa pe piata, producatorul ne-a oferit aceasta imagine a viitorului. Noul Project Black S combina propulsorul bi-turbo V6 de 3,0 litri de pe Infiniti VR30 cu un sistem unic de recuperare a energiei cinetice. Modelul va atinge o putere combinata de 563 de cai si un cuplu-forta de 475 Newtoni-metru, astfel ca masina va accelera de la 0 la 100 de km/h in sub patru secunde.

Sa nu uitam ca versiunea concept din 2017 ajungea la o putere combinata de 500 de cai, asa ca Project Black S vine cu mai multa forta si accelereaza, conform producatorului, mai rapid in comparatie cu orice alt model Infiniti creat pana in acest moment.

Project Black S foloseste trei motoare/generatoare: cel cinetic (MGU-K) colecteaza energia cinetica a franelor, iar cele doua pe caldura (MGU-H) aduna energia de la tevile de esapament. In acest fel, masina creeaza energie si atunci cand franeaza si atunci cand accelereaza.

Toata aceasta energie este inmagazinata intr-un pachet de baterii litiu-ion de 4,4 kWh, localizat in compartimentul spate si este folosita pentru a invarti turbinele turbo, ajungand la 160 de cai putere, toti directionati catre trenul de rulare. Mai trebuie amintit faptul ca puterea reintra in trenul de rulare printr-un echipament complet nou, care seamana cu cel intalnit pe axul dorsal.

„Project Black S reprezinta varful de gama al electrificarii in portofoliul marcii noastre, dar este si un alt exemplu al spiritului antreprenorial Infiniti”, a declarat Roland Krueger, presedintele Consiliului de administratie Infiniti.

Noul prototip Infiniti Project Black S a debutat recent la Salonul Auto de la Paris 2018 si ne asteptam ca mai multe informatii sa apara pe piata in perioada imediat urmatoare.

VIDEOCLIPUL ZILEI