Peugeot 5008 - SUV-urile compacte cu sapte locuri preiau piata masinilor de familie

2017 Peugeot 5008

Majoritatea familiilor cu copii prefera ceea ce noi numim family car. In momentul in care familia are doi sau mai multi copii, situatia se schimba. Foarte rare sunt cazurile in care copiii au aceleasi hobby-uri si vor cam aceleasi haine. Nici gemenii nu-si mai doresc asta mai nou, asa ca ai nevoie de o masina incapatoare pentru echipamentul fiecaruia in functie de ce sport practica sau, daca ai un artist, e posibil sa ai nevoie de spatiu pentru vreun sevalet sau diverse costume pentru scenetele de teatru, decor si multe alte lucruri ce iti definesc copilul. Un Peugeot 5008 ar fi numai bun pentru atata spatiu de care ai nevoie.

Aparent vorbesc despre copii si hobby-urile lor, insa la baza va transmit ca spatiul intr-o masina este foarte important pentru tine si familia ta. Si nu numai despre asta este vorba, ci si despre confort. Gasca de prieteni, in drum spre munte sau mare, un SUV compact cu sapte locuri. Suna mult mai atragator si convenabil din punct de vedere financiar acest Peugeot 5008 decat aceeasi gasca impartita in alte 3 masini.

[Eu nu am un SUV, dar am ceea ce unii ar numi family car. Nu pentru ca tind spre ceea ce se numeste family life, ci pentru ca sunt dependenta de spatiu in masina. Si nici acum nu imi ajunge tot spatiul din masina mea.]

Sa ne intoarcem la SUV-urile care au pus stapanire pe piata masinilor de familie. Timizi, constructorii masinilor cu sapte locuri au pasit in lumea auto cu fel de fel de modele. Cumparatorii s-au aratat incantati de aceasta idee de si mai mult spatiu asa ca au achizitionat modele de SUV compact cu sapte locuri.

Peugeot 5008 este, cu siguranta, construit ca sa joace jocul rivalitatii si sa-l trimita pe Skoda Kodiaq intr-un con de umbra. Skoda Kodiaq este si el un SUV in sapte locuri ce are la baza platforma de constructie Tiguan, insa ce nu are Kodiaq este renumele lui Peugeot si faptul ca se transforma din monovolum intr-un SUV practic, util si elegant - toate in acelasi timp.

Daca pana acum cumparai Skoda Kodiaq pentru spatiu si pentru ca era singura varianta, acum poti cumpara ceva ce iti place cu adevarat, bonusul fiind mai mult spatiu. Practic, nu faci niciun compromis.

Peugeot 5008 devine cel mai mare SUV din gama lui, dar singurul cu sapte locuri. Design-ul exterior este un mix omogen de linii si trasaturi ale modelelor mai mici tocmai pentru a nu se indeparta de actualitate, dar nici de elementele cu care si-a obisnuit clientii si pentru care unii se intorc tot la marca frantuzeasca Peugeot.

Peugeot 5008 este mai mare decat Peugeot 3008 cu 19 centimetri. Cele trei de randuri de scaune presupun un al doilea rand care este complet rabatabil si se poate ascunde in podeaua masinii daca este necesar. Cei 6 Centimentri pe care ii primesc pasagerii la nivelul genunchilor nu sunt pusi de forma sau sa ne amageasca, asa ca o crestere in volum cu 6 Centimetri nu este ceva psihologic, ci chiar vei simti aceasta mica schimbare. Scaunele de pe randul trei - ultimul rand - pot fi eliminate complet daca numarul de pasageri permite asta. De ce ai face asta? De ce nu ti-ai lua si mai multe bagaje cand sunteti mai putini in masina? De ce nu te-ai intoarce cu suveniruri fara grija spatiului din masina?

Pana acum am tot vorbit despre pasageri si spatiu pentru bagaje, despre confortul celor care stau in spatele soferului, dar despre sofer si confortul sau de ce nu? Trebuie sa va spun cum arata spatiul pentru sofer, intr-un cuvant cockpit-ul: volanul este unul compact, sistemul de display central touch - capabil sa elimine majoritatea butoanelor pe care le au majoritatea masinilor si care uneori sunt foarte inconfortabile, dar si un ecran de 12.3 inch care reuseste sa elimine ceasurile din bord.

Din punct de vedere motorizare, Peugeot 5008 se gaseste in doua variante: patru versiuni pe diesel si doua pe benzina.

Motoarele Diesel:

  • Motor cu capacitate de 1.6 litri - Blue HDI - 100 CP: transmisia este manuala in cinci trepte;
  • Motor cu capacitate de 1.6 litri - Blue HDI - 120 CP: transmisia este manuala sau automata in sase trepte;
  • Motor cu capacitate de 2.0 litri - BlueHDI - 150 CP: transmisia este manuala in sase trepte;
  • Motor cu capacitate de 2.0 litri - BlueHDI - 180 CP: versiunea de top GT cuplata la o transmisie automata in in sase trepte.

Motoarele pe Benzina:

  • Motor cu capacitate de 1.2 litri - Turbo - 130 CP: transmisie manuala sau automata in sase trepte;
  • Motor cu capacitate de 1.6 litri - THP - 165 CP: transmisie automata in sase trepte.

Peugeot 5008 o sa fie prezent la Salonul Auto de la Paris, acolo unde va fi lansat. Salonul Auto de la Paris va lansa si va prezenta la finalul lunii septembrie 2016 un numar generos de masini, concepte si gadgeturi auto. Iata ca family car-ul in sapte locuri, Peugeot 5008, va fi si el prezent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter