Mercedes-AMG GT Roadster este pregatit pentru Salonul Auto de la Paris

2017 Mercedes-AMG GT C Roadster

Mercedes-AMG GT Roadster si GT C Roadster sunt doua masini pe care impatimitii le-au prevazut acum ceva timp iar acum se pare ca ele vor fi prezentate in mod oficial la Salonul Auto de la Paris. Atunci cand modelul Mercedes-AMG GT a vazut lumina zilei, tuturor li s-a parut natural ca inginerii germani sa produca si varianta „topless” si iata ca ea a venit.

Aceasta noutate nu este cea mai surprinzatoare, insa cei de la Mercedes-Benz au dorit, se pare, sa ne ofere totusi si un cadou. Noutatea de acum este modelul GT C, care reprezinta o legatura intre GT, GT S si GT R. Asadar, in 2017, Mercedes AMG GT Roadster si GT C Roadster se vor alatura celor trei versiuni GT Coupe, ceea ce inseamna ca aceasta masina de lux sport va fi disponibila in cinci variante. Acesta e un lucru bun si previzibil, asa cum spuneam, din moment ce germanii iubesc „permutarile” pentru fiecare model.

GT Roadster va fi o masina decapotabila de baza, in timp ce GT C este un model mai performant. Ambele autovehicule, prezente la standul Mercedes-Benz din cadrul Salonului Auto de la Paris, vor avea, asemeni celorlalte variante AMG GT, un motor de 4,0 litri turbo V8, care va transmite putere rotilor din spate cu ajutorul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza.

Motorul furnizeaza 469 cai putere, pentru modelul GT Roadster, si 550 cai putere, pentru GT C. Declaratiile oficiale aparute in presa de specialitate sustin ca Mercedes-AMG GT Roadster va fi capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde, in timp ce modelul GT C va ajunge de la 0 la 100 kilometri/ora in 3,7 secunde.

In privinta vitezei maxime, reprezentantii companiei au spus ca viteza maxima a Roadster-ului GT va fi limitata la 302 kilometri/ora iar GT C-ul va ajunge la 315 kilometri/ora.

Asa cum bine observati, cele doua masini se afla extrem de aproape una de cealalta. Modelul GT C imprumuta cate ceva din coupe-ul Mercedes-AMG GT R. Masina are corpul mai lat, tractiunea pe puntea din spate, un sistem de evacuare ajustabil, suspensia adaptabila AMG Ride Control si un diferential controlat electronic.

Versiunea GT Roadster se poate decapota complet in 11 secunde, soferul putand face acest lucru si la viteza de pana la 50 de kilometri/ora. Acoperisul modelului GT Roadster poate fi comandat intr-una dintre cele trei variante de culori - negru, rosu si bej.

La interior exista o paleta de 10 culori din care clientii isi pot alege, iar pentru exterior oferta de vopsea este de 11 culori, asa ca nu va faceti griji, probabilitatea ca masina voastra sa semene cu a vecinului este mica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter