Audi A5 si S5 Sportback sunt gata pentru debutul la Salonul Auto de la Paris

2017 Audi S5 Sportback

Audi A5 si Audi S5 sunt modelele de inspiratie pentru noua linie Sportback de la producatorul german. Gama de motorizari ramane aceeasi, spatiul insa se transforma in ceva mai mult. Deducem de aici ca si gradul de confort este mult mai mare dupa aceasta transformare.

Daca acum trei luni au fost prezentate modelele coupe ale Audi A5 si S5, acum nemtii ne aduc elemente noi in ceea ce priveste Sportback-ul: coupe-ul in 4 usi si versiunea de varf Audi S5 Sportback. Partea frontala ramane la fel ca la modelele A5 si S5 - de la grila simpla care denota mult bun gust si eleganta pana la blocurile optice prevazute cu tehnologie Matrix LED. Partea din spate este si ea mostenita de la modelele anterioare. Si acum va veti intreba: unde este noutatea?

Noutatea vine in cazul volumului de spatiu si a tehnologiilor cu care sunt prevazute aceste doua modele avand in vedere ca avem de-a face cu un cockpit virtual. Cele doua noi modele sunt construie pe platforma MLB Evo si beneficiaza de un ampatament mai lung, iar masa totala este mult mai mica decat inainte ajungandu-se la o valoare de 1.470 de Kilograme. Din ampatamentul mai lung rezulta o crestere de spatiu la interior astfel: 24 de mm pentru genunchii pasagerilor si 11 mm pentru umerii acestora.

Vorbeam de tehnologia noua de pe Audi A5 si S5 Sportback asa ca ma simt datoare sa va explic ce inseamna asta. Mai intai trebuie sa precizez prezenta unui display de 12.5 inchi care inlocuieste ceasurile de bord clasice. Pe langa acesta, modelele dispun de inca un display de 8.3 inch, central pozitionat, care este responsabil de functia MultiMedia Interface - MMI.

La nivel de motorizare vorbim de doua modele echipate cu motoare pe benzina si trei modele echipate cu motoare diesel. Motoarele sunt capabile sa dezvolte intre 190 si 286 CP si se pot cupla la cutii de viteza manuale in sase trepte sau cutii automate in 7 rapoarte. Varful de gama in cazul motorizarii este motorul cu capacitate de 3.0 litri, TDI cu 6 cilindri in V ce dispunse de o transimie de tip Tiptronic cu 8 trepte si integrala Quattro. Motorul V6 de pe versiunea sport S5 Sportback are o capacitate tot de 3.0 litri doar vine cu tehnologia TFSi si dezvolta 354 de CP. S5 Sportback este dotata cu un sistem de tractiune integrala permanenta Quattro si atinge suta de Kilometri in doar 4.7 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 de Kilometri/h.

Cele doua modele, Audi A5 si S5 Sportback vor fi disponibile incepand cu primava anului viitor, insa in Germania. Preturile de pornire variaza intre 37.800 de euro si 62.500 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter