VW pregateste lansarea lui Atlas Cross Sport plug-in hybrid cu 5 locuri

VW Atlas Cross Sport Concept

Celebrul brand Volkswagen pregateste pentru modelul Atlas Cross Sport Concept 2019 lansarea unei versiuni de serie cu 5 locuri. Acesta este echipat cu un sistem de propulsie hybrid cu 3 motoare (unul cu ardere interna si doua electrice).

Dupa ce in cadrul Salonului Auto de la New York 2018 au fost prezentate a treia generatie de Touareg si noul Advanced (automobil dedicat Chinei), Volkswagen prezinta conceptul Atlas Cross Sport, model ce va debuta din anul 2019 intr-o versiune plug-in hybrid cu 5 locuri.

Deocamdata, acest model este prezentat doar pe piata auto de peste ocean, urmand ca in viitorul apropiat sa fie conceput si pentru clientii europeni.

Conceptul Atlas Cross Sport va arata astfel: designul exterior al noului Atlas este asemanator cu cel al modelului de serie, principalul element de noutate fiind grila frontala cu doar doua bare orizontale, ambele iluminate cu o banda LED, fata de 3 cate avea precedentul.

Lungimea noului Atlas este mai mica cu 190 de milimetri fata de modelul de serie, cu 7 locuri. Jantele generoase dezvoltate din aliaj de aluminiu cu sticla polisata de 22 de inch ofera un aspect premium, ampatamentul ramanand acelasi.

Interiorul nu priveste schimbari majore, ci doar restilizarea subtila a anumitor elemente. Astfel, aspectul interior ramane focalizat pe sistemele Digital Cockpit cu un ecran generos de 12.3 inch si o rezolutie de 1440x540 de pixeli si traditionalul Infotainment (cu o diagonala de 10.1 inch) care se schimba in functie de stilul de condus.

Sistemul de propulsie al noului Atlas Cross Sport Concept utilizeaza hybridul in cea mai exclusiva forma. Astfel, motorul V6 de 3,6 litri este capabil sa dezvolte 276 de cai putere, iar cele doua electrice 54, respectiv 114 cai putere. Prin urmare, sistemul hybrid este alcatuit din 3 motoare, toate concurand la performantele de top specifice Volkswagen.

Acceleratia noului SUV este atat de puternica incat atinge valoarea celor o suta de kilometri pe ora in doar 5,4 secunde. Acesta functioneaza cu 5 moduri de condus distincte, astfel:

E-Mode (regim full-electric cu autonomie de 42 de kilometri), Hybrid, GTE (hybrid sportiv), Off-road (motorul electric este actionat asupra puntii spate, iar cel cu ardere interna asupra puntii fata), Battery Hold sau Battery Charge (pregateste intrarea in regimul full electric, adica E-mode)

Inca nu stim daca Volkswagen Atlas Cross Sport Concept 2019 va fi conceput si pentru europeni, insa ce stim clar este ca acesta va debuta in anul ce urmeaza in productia de serie la uzina Volkswagen Chattanooga din Tennessee, SUA.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: VW

Newsletter