Noul concept Toyota FT-4X: esti pregatit sa te bucuri de zone inca prea putin explorate?

Toyota FT-4X Concept

Noul Toyota FT-4X Concept, care isi face debutul la New York Auto Show, reuseste sa adune laolalta mai multe elemente auto: estetica unei masini off-road retro-moderne, cateva idei de la un FJ Cruiser retras de pe piata si, poate cel mai important lucru, cateva imbunatatiri utilitare.

De vina pentru acest model sunt cercetatorii de la Centrul Toyota Calty Design Research, care au reusit sa incorporeze in masina idei de la modelele clasice Land Cruiser si de la masinile de marfa din trecut, si sa creeze o versiune noua si plina de viata.

Numele conceptului, FT-4X, vine de la Future Toyota Four-Wheel Drive Crossover. Designerii masinii si-au imaginat acest destul de mic SUV ca fiind un hibrid, desi nu seamana cu nimic din ce am mai vazut pe piata pana in acest moment.

De ce? Vehiculul este destul de mic pentru a descurca fara probleme in mediul urban dar, in acelasi timp, ofera destul functionalitate off-road pentru a se simti bine si in afara frumurilor asfaltate.

Asemeni modelelor C-HR, Prius, Camry si noii generatii de Corolla, acest nou crossover ar putea fi montat pe arhitectura de noua generatie Toyota, ceea ce inseamna ca masina va putea fi produsa chiar si in Statele Unite, imediat ce imbunatatirile in valoare de 1,3 miliarde de dolari de la fabrica din Kentucky vor fi terminate.

Design Exterior

Partea din fata a masinii iese in evidenta datorita grilei de culoare alba care ne aminteste de cateva modele anterioare Toyota, printre care FJ40 Land Cruiser sau mai recentul FJ Cruiser.

Pe acest model, diferenta se face la capitolul faruri, care par a fi mai moderne, poate si datorita unghiurilor cu care au fost gandite, unghiuri ce inlocuiesc modele clasice rotunde.

Profilul masinii pare sa aduca aminte de o cutie, iar ceea ce o face distinctiva este fereastra verticala de pe puntea spate, chiar langa bara de protectie, pe partea soferului, care aminteste de un alt model al producatorului: camionetele Xtracab.

Portbagajul se poate deschide fie vertical, fie orizontal, sub forma a doua portiere, in functie de cum ii e mai bine soferului in acel moment.

Design Interior

La interior, ne asteapta o gramada de facilitati. De exemplu, sistemul de sunet este detasabil, astfel ca il poti lua din masina chiar si in cort, iar gurile de aerisire centrale au fost gandite ca niste manere si pot fi rotite pentru a racori sau incalzi diverse zone, in functie de necesitate.

Mai mult, manerele de deschidere a portierelor sunt de fapt sticle de apa moderne, iar in zona centrala, dintre scaune, poti gasi chiar un sac de dormit.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter